Cik naudas Latvijā atstāj dāsnie tūristi no Krievijas

© Sputnik / Sergey MelkonovТуристы фотографируются с участниками фестиваля Майский граф - 2018 в Риге
Туристы фотографируются с участниками фестиваля Майский граф - 2018 в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pilsoņi nav lielākā tūristu grupa Latvijā, taču viņi šeit atstāj vērā ņemamas summas.

RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. Statistikas pārvaldes centrs aprēķinājis tūristu plūsmu valstī un ceļotāju nestos ieņēmumus, vēsta Bb.lv.

CSP dati liecina, ka 2019. gadā tūristi atstājuši Latvijā rekordlielu summu – 806 miljonus eiro. No 2018. gada tūrisma nozares apgrozījums pieaudzis par 7,2%.

Uz Latviju vislabprātāk brauc viesi no Liepājas. 2019. gadā viņi atstājuši valstī vairāk nekā 162 miljonus eiro – par 43% vairāk nekā 2018. gadā. Vidēji viens tūrists no Lietuvas tērē 136 eiro brauciena laikā.

Otrā lielākā tūristu grupa Latvijā ir igauņi, tomēr viņiem nepatīk izdot naudu. Brauciena laikā Igaunijas iedzīvotājs Latvijā atstāj tikai 124 eiro – tas ir maksimālais rādītājs. 2019. gadā igauņi padarījuši Latviju bagātāku par 93 miljoniem eiro.

Новогодняя Рига сияет огнями - Sputnik Latvija
Rīga – trešā populārākā Eiropas pilsēta Krievijas tūristu acīs

Trešā lielākā tūristu grupa Latvijā ir Krievijas iedzīvotāji, taču šī kategorija ieņem pirmo vietu izdevumu ziņā.

Dāsnie Krievijas tūristi Latvijā atstāj vairāk nekā 300 eiro par braucienu. Tā kā Krievijas tūristu skaits Latvijā nav liels, lietuvieši viņus apsteidz valstī atstātās naudas kopsummas ziņā, tomēr tūristi no Krievijas atdevuši Latvijai 112 miljonus eiro.

Atgādināsim, ka aptauja, ko Krievijas centrālais sabiedriskā viedokļa pētījumu centrs organizēja aprīlī, liecina: tikai katrs simtais no aptaujāto vidus stāstīja, ka vasaras mēnešos plāno apciemot Baltijas valstis.

Nodomu apmeklēt citas pēcpadomju valstis pauda tikai 2% respondentu, 3% plānoja doties tālāk.

Uz Krimu plānoja braukt 4% respondentu, uz Kaukāza Melnās jūras piekrasti – 6%. Vasarnīcā atvaļinājumu pavadīs 35% respondentu, bet 57% apliecināja, ka paliks mājās.

Ziņu lente
0