Znotiņa: Latvijā uzkrājušies nelegāli iegūti līdzekļi, konfiskāciju vajag vienkāršot

© Foto : pixabay / geraltВалюта евро
Валюта евро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā ir tik liels "vēsturiski uzkrājušos" nelegāli iegūtu līdzekļu apjoms, ka konfiskācijas procesu vajadzētu vienkāršot, uzskata Ilze Znotiņa.

RĪGA, 12. jūnijs - Sputnik. Finanšu izlūkošanas dienests (FID) šogad iesaldējis aizdomīgus līdzekļus par kopsummu 282 miljonu eiro apmērā, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atklāja FID priekšniece Ilze Znotiņa.

Viņa piezīmēja, ka tikai jūnijā vien iesaldēti 94 miljoni eiro.

Посетители в очереди в Латвийский банк во время акции Ночь музеев в Риге - Sputnik Latvija
Znotiņa par Latvijas bankām: ballīte beigusies

Amatpersona informēja, ka Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde līdztekus FID pieņemtajiem lēmumiem arestējusi vēl vairākus simtus miljonu eiro un norādīja, ka izmeklēšana norit daudz lielākos apjomos.

Tāpat I.Znotiņa pauda pārliecību, ka būtu jāmaina līdzekļu konfiskācijas kārtība. Viņa paskaidroja, ka Latvija ir liels "vēsturiski uzkrājušos" nelegāli iegūtu līdzekļu apjoms, tāpēc, iespējams, nebūtu pareizi censties iet uz priekšu ar kriminālprocesu metodēm un smagnēju tiesas procesu palīdzību.

"Mums ir ļoti liels apmērs konfiscējamo līdzekļu, un, iespējams, būs jāmaina konfiskācijas režīms, proti, jāpadara tas mazlietiņ efektīvāks, mazāk pakļauts dažādām stingrām kriminālprocesuālām metodēm," sacīja Znotiņa.

Šis jautājums jālemj likumdevējam, viņa piebilda.

Iepriekš Znotiņa paziņoja, ka finanšu nozarē un kontroles jomā vērojamas pozitīvas pārmaiņas.

Znotiņa norādīja, ka patlaban tiek ierosināti jau daudz nopietāki kriminālprocesi – dienests vairs neķer "sīkās zivteles", bet gan strādā ar nopietnākiem spēlētājiem. Tomēr ierēdne atzina, ka Latviju gaida vēl ļoti liels darbs, lai sabiedrība redzētu: ja kāds pastrādā finansiālu noziegumu, viņu ātri noķer, ātri tiesā un piespriež pelnītu un pilnvērtīgu sodu.

Ziņu lente
0