Amerikāņi nobijušies par Aļasku pēc Krievijas Tu-95MS lidojumiem

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasНанесение авиаудара крылатыми ракетами по объектам террористов в САР самолетами Ту-95МС ВКС России
Нанесение авиаудара крылатыми ракетами по объектам террористов в САР самолетами Ту-95МС ВКС России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas raķešu nesēju Tu-95MS plānveida lidojumiem virs neitrālajiem ūdeņiem Klusajā okeānā Fox News lasītāji ASV pauda satraukumu par tālākajiem iespējamiem notikumiem.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Krievijas raķešu nesēju Tu-95MS plānveida lidojums virs neitrālajiem ūdeņiem Klusajā okeānā satraucis Fox News vietnes lasītājus ASV, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš telekenāls publicēja materiālu "ASV lidmašīnas pārtvērušas Krievijas stratēģiskos bumbvedējus Aļaskas apkaimē". Raksta autors Deivids Āro uzsvēra, ka Tu-95MS atradušies neitrālajā zonā un ne reizi nav pārkāpuši Savienoto Valstu suverēno gaisa telpu. Tomēr lasītāji jaunumu uztvēra ar bažām.

Пилот российского МиГ-31 снял на видео встречу с истребителем НАТО - Sputnik Latvija
Video
Draudzīgi sveica: video iemūžināta Krievijas MiG-31 tikšanās ar NATO iznīcinātāju

"Vēlāk uzzināsiet, ka pie krastiem parādījušies krievu tralētāji," uzrakstīja LarryBudMellman.

"Zemūdenes – lūk, par ko mums jāuztraucas. Pašlaik es šos bumbvedējus uzskatītu par manevru uzmanības novēršanai," savā komentārā ieteicās Rowdy_Foo.

Daži atsauca atmiņā auksto karu un  ieteicās, ka toreiz PSRS "notrieca vairākas amerikāņu izlūklidmašīnas, kas lidoja virs starptautiskajiem ūdeņiem un vāca elektroniskos izlūkošanas datus par padomju PGA sistēmu".

"Gaidiet – tādas lietas notiks aizvien biežāk," uzskata lkmarsh093.

Daži lasītāji pauda domu par to, ka pēc tādiem plānveida lidojumiem Vašingtona "atdos krieviem" Aļasku.

Viens no komentētājiem ieteica "apņēmīgas metodes" cīņai ar Krievijas operācijām.

"Kāpēc gan neatļaut viņiem ielauzties mūsu gaisa telpā aptuveni par jūdzi, bet pēc tam notriekt lidmašīnu?" ziņu komentēja JackGun.

Учения ПВО на полигоне Ашулук - Sputnik Latvija
ASV nosaukti draudīgākie Krievijas bumbvedēji

"Ja mēs būtu tā pietuvojušies Krievijas gaisa telpai, viņi būtu palaiduši raķeti "gaiss-gaiss". Es jokoju," teica Apollo 5461.

Citi lasītāji lūdza līdzpilsoņus neizpūst no mušas ziloni un piebilda, ka daudz lielākus draudus rada "liberālie demokrāt, kustības "Melnādaino dzīvības ir svarīgas" un "Antifa"".

"Fox News vienkārši publicē šos materiālus par "krievu bumbvedējiem" ik pēc viena vai diviem mēnešiem, lai sabiedētu liberāļus," norādīja LoadSabot.

"Labi, ka krievi organizēja GKS un JKS dažas reālistiskas mācību operācijas," atzīmēja stormsun.

Trešdien Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka Vašingtona pacēlusi gaisā iznīcinātājus F-22, lai pavadītu bumbvedējus Tu-95MS. Tie devās plānveida lidojumā virs Čukotskas, Bēringa un Ohotskas jūrām, kā arī Klusā okeāna ziemeļu daļas. Resors uzsvēra, ka operācija notika atbilstoši starptautiskajiem noteikumiem.

Ziņu lente
0