Ukrainas deputāts aicinājis uzstādīt kodolbumbas Maskavā un Budapeštā

© U.S. Federal GovernmentИспытания ядерного оружия
Испытания ядерного оружия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas mediji informēja, ka Aizkarpatos veidojas "ungāru" rajons. Ternopoles pilsētas padomes deputāts ir pārliecināts, ka tas draud ar bruņotu konfliktu un teritoriju zudumu.

RĪGA, 11. jūnijs – Sputnik. Ternopoles pilsētas padomes deputāts no Petro Porošenko partijas Tarass Bilans publicējis savā lapā Facebook uzrunu Vladimiram Zeļenski, kurā ierosināja radīt valstī "kodollādiņus un netīrās bumbas" konfrontācijai ar Krieviju un Ungāriju, vēsta RIA Novosti

Sacerēt uzrunu politiķi pamudinājušas ziņas Ukrainas medijos par to, ka Aizkarpatos veidojas "ungāru" rajons. Ternopoles pilsētas padomes deputāts ir pārliecināts, ka tas draud ar bruņotu konfliktu un teritoriju zudumu.

Deputāts aicināja uzdod Ukrainas valsts uzņēmumam "Energoatom" steigšus radīt "100-150 kodollādiņus un tā saucamās netīrās bumbas" "ārējā agresora" savaldīšanai. Viņš iesaka šos lādiņus uzstādīt uz pretkuģu raķetēm "Neptun" un notēmēt uz Ungārijas un Krievijas teritoriju. Tāpat Bilans ieteica izveidot 50-100 diversiju un izlūku grupas no brīvprātīgajiem un nodot viņiem izgatavotās "netīrās bumbas" ar pavēli uzstādīt tās pie militārajiem objektiem Maskavā, Sanktpēterburgā un Budapeštā.

Израильский политик Яков Кедми в Москве - Sputnik Latvija
Politologs pastāstīja, kas notiks ar ASV jebkādā militārā sadursmē ar Krieviju

Krievijas Federācijas Padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Džabarovs, sarunā ar RT komentēja Bilana aicinājumu. Viņš atzimēja, ka pēc PSRS sabrukuma Krievija un ASV rīkojās pilnīgi pareizi, pieprasot kodolieroču izvešanu no Ukrainas. "Tāpēc, ka tagad mēs redzam, kādi politiķi tur nāk pie varas," norādīja Džabarovs.

Senators pieļāva, ka ar tādiem ieteikumiem Bilans vienkārši iecerējis piesaistīt uzmanību. "Tomēr ar tik stulbu paņēmienu, ka, manuprāt, nav pat vērts uztvert šo politiķi nopietni," konstatēja Džabarovs.

Jau iepriekš dažādi eksperti, militārpersonas un politiķi Ukrainā nākuši klajā ar tamlīdzīgiem paziņojumiem. Piemēram, militārais eksperts Valentīns Badraks klāstīja, ka Ukraina varot radīt raķeti, kas "sasniegs Maskavu", savukārt Armijas, konversijas un atbruņošanās pētījumu centra direktors Mihails Samuss aicināja izstrādāt bruņojumu, kas varēšot "apšaudīti dziļi Krievijas teritorijā".

Pēc PSRS sabrukuma Kijeva mantojumā saņēma vērā ņemamu kodolarsenālu. 1994. gadā Ukraina, Krievija, ASV un Lielbritānija parakstīja Budapeštas memorandu, kas kļuva par starptautisku vienošanos par drošības garantijam, ņemot vērā Ukrainas pievienošanos Līgumam par kodolieroču neizplatīšanu. Saskaņā ar to kodolarsenāls Ukrainas teritorijā likvidēts, bet kodollielvalstis apņēmās garantēt Kijevas drošību.

Ziņu lente
0