Igaunija informē par Krievijas lidmašīnas pieļautu robežas pārkāpumu

© pixabayСамолет в небе. Архивное фото
Самолет в небе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas Ārlietu ministrija izsauca Krievijas vēstnieku Aleksandru Petrovu un izsniedza viņam notu sakarā ar to, ka Krievijas lidmašīna it kā esot pārkāpusi valsts gaisa robežas.

RĪGA, 11. jūnijs - Sputnik. Igaunijas Aizsardzības spēki apgalvo, ka 10. jūnijā valsts robežu pārkāpusi Krievijas lidmašīna. Igaunijas Ārlietu ministrija izsauca Krievijas vēstnieku Aleksandru Petrovu un izsniedza viņam notu, informēja KF vēstniecība Tallinā.

"Šī gada 10. jūnijā Igaunijas ĀM uzaicināja ierasties vēstnieku A. M. Petrovu, kur viņš tika informēts par Krievijas lidmašīnas pieļauto valsts gaisa telpas robežas pārkāpumu tās pašas dienas rītā, un viņam tika izsniegta atbilstoša nota," teikts vēstniecības publikācijā Twitter.

​Igaunijas Aizsardzības spēki ziņo, ka 10. jūnijā lidmašīna Tu-204-300 it kā pārkāpusi Baltijas valsts gaisa robežu Vaindlo salas rajonā, uzturējusies Igaunijas gaisa telpā nepilnu minūti, pēc tam to pārmetusi.

Pie tam lidmašīnas transponders bija ieslēgts, tomēr Krievijas lidaparāta lidojuma plāns nebija iesniegts, kā arī lidmašīna neuzturēja radiosakarus ar Igaunijas dispečerdienestu.

Vietējie mediji ziņoja, ka tā, iespējams, bijusi kara lidmašīna.

Балтийский флот - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievijas Su-24, NATO F-16 un Donald Cook: kas noticis Baltijas jūrā

Krievijas Aizsardzības ministrija jau vairākkārt informējusi, ka KF Gaisa kosmisko spēku lidmašīnu lidojumi tiek izpildīti saskaņā ar gaisa telpas lietošanas starptautiskajiem noteikumiem virs neitrālajiem ūdeņiem, nepārkāpjot citu valstu robežas.

Vaindlo sala ir tālākā uz ziemeļiem Igaunijai piederošā sala. Tā atrodas 30 km uz rietumiem no Krievijai piederošā Mazā Titera. Salu veido klints, kas paceļas virs jūras par 8,5 metriem un stiepjas no ziemeļiem uz dienvidiem. Sala ir 512 metrus gara un 149 metrus plata.

Uz salas atrodas bāka, tai līdzās – 50 metrus augsts režģu tornis ar radaru, ko izmanto Igaunijas robežsargi. Sala ir apmeklētājiem slēgta.

Ziņu lente
0