"Koronakrīze" jau pusi Latvijas iedzīvotāju ir padarījusi nabadzīgākus

© Pixabay / anaterateПенсионеры, деньги
Пенсионеры, деньги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs paziņojis par sava finanšu stāvokļa pasliktināšanos pēdējā pusgada laikā; kāda ir situācija citās Eiropas valstīs.

RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik. Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju (49%) izjutuši savas finanšu labklājības pasliktināšanos pēdējā pusgada laikā. Šādus datus uzrāda kredītu pārvaldības kompānijas "Intrum" aptauja.

Kopumā Latvijas rādītājs ir tuvs ES vidējajam rādītājam – 48% Eiropas Savienības iedzīvotāju izjutuši, ka ir kļuvuši nabadzīgāki.

Visspēcīgāk krīze skārusi Grieķijas un Rumānijas iedzīvotājus – divas trešdaļas respondentu šajās valstīs paziņojuši, ka viņu finanšu labklājība ir mazinājusies.

Женщина на удаленной работе у себя дома в Ростове-на-Дону - Sputnik Latvija
Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs aprīlī strādāja attālināti

Vismazāk ir cietuši dāņi (23%), zviedri un norvēģi (30%).

Saskaņā ar "Intrum" aptaujas datiem, Lietuvā un Igaunijā situācija ir nedaudz sliktāka, nekā Latvijā: 53% igauņu un 55% lietuviešu paziņojuši par labklājības krišanos.

Kopumā visvairāk ES krīze ir skārusi mājsaimniecības ar bērniem – 55% no tām atzīmēja situācijas pasliktināšanos, salīdzinājumā ar 44% mājsaimniecību bez bērniem.

Turklāt trīs ceturtdaļas eiropiešu (76%) paziņoja, ka "koronakrīze" ietekmējusi viņu darbu.

"Intrum" uzskata, ka aptaujas dati pierāda, ka pandēmijai būs ilgtermiņa negatīvais efekts mājsaimniecību labklājībā. Patērētāji arvien vairāk jūtas noraizējušies par savu finanšu stāvoklī ekonomiskajā

Ziņu lente
0