Vietējās preces eksportam: Latvijā izveidota preču platforma cīņai ar Covid-19

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasМужчина пользуется антисептиком, иллюстративное фото
Мужчина пользуется антисептиком, иллюстративное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā nākusi klajā platforma ar vietējām precēm, kas ir nepieciešamas koronavīrusa izplatības apkarošanai: portāls ir angļu valodā.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Portālu, kurā prezentētas tikai un vienīgi Latvijas preces, kas ir nepieciešamas Covid-19 apkarošanai, izstrādāja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA), vēsta Rus.lsm.lv.

LIAA direktors Kaspars Rožkalns atzīmēja, ka portālā Covid.exim.lv ir prezentētas Latvijas preces un ir atrodama informācija vismaz par 50 produkciju ražojošām kompānijām. Un kompāniju skaits pieaug.

Portālā ir vairākas sadaļas. Tajā ir atrodami sejas aizsarglīdzekļi, medicīniskās maskas, roku dezinfektori, spectērps, nemedicīniskās maskas, virsmu dezinficēšanas līdzekļi. Ir arī sadaļa "cits".

Portāls ir angļu valodā. Rožkalns paskaidroja, ka platformā prezentētā produkcija ir paredzēta eksportam uz Eiropu, ASV un Dienvidameriku.

Продажа медицинских масок в аптеках - Sputnik Latvija
Bez sejas: cik viegli cilvēkiem pastāvīgi būt maskā

Iepriekš ziņots, ka Latvijas Ekonomikas ministrijā aprīļa sākumā bija nolemts piešķirt Latvijas uzņēmumiem 200 tūkstošus eiro sejas masku un citu aizsarglīdzekļu ražošanas vienkāršošanai.

Tika ziņots, ka Latvija sagaida vietējā ražojuma sejas masku ienākšanu tirgū maija beigās. Problēma bija tikai ar produkcijas sertifikāciju.

Pieci-seši Latvijas uzņēmumi gaidīja sertifikāciju ārzemju laboratorijās, kuras bija pārāk noslogotas un nevarēja sniegt šo pakalpojumu.

Atgādināsim, ka no 12. maija Latvijā sabiedriskā transporta pasažieriem ir ieviests obligāts sejas masku režīms.

Ārkārtējās situācijas režīms, kurš tika ieviests ar mērķi novērst koronavīrusa izplatību Latvijā, ilgs līdz 9. jūnijam. Jau 10. jūnijā ārkārtējās situācijas režīms tiks atcelts un tiks atcelti arī vairāki ierobežojumi, taču prasība nēsāt sejas masku paliks spēkā.

Ziņu lente
0