Latvijas skolotāji iebilst pret policiju eksāmenos

© Valsts policijaПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas skolotāju arodbiedrības vadītāja piedāvā norīkot policistus sekot līdzi deputātu darbam, bet skolotājus likt mierā.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) kategoriski iebilst pret Valsts policijas darbinieku klātbūtni skolu eksāmenos, teikts arodbiedrības mājaslapā.

Ar mērķi novērst informācijas noplūdi par eksāmenu materiālu saturu 12. klašu centralizēto valsts eksāmenu laikā skolās dežurēs ne tikai Valsts izglītības satura centra, bet arī Valsts policijas darbinieki.

Tomēr LIZDA uzskata, ka policijas klātbūtne eksāmenos tikai palielinās skolēnu stresu un negatīvi ietekmēs rezultātus. Tāpat pedagogi ir neizpratnē par to, kādēļ šobrīd eksāmenu rīkošanai ir jātērē valsts resursi un jāpiesaista Valsts policija.

"Vai tiešām par maz darba gan VISC, gan policijai??? Dažu pedagogu dēļ šāda ambrāža. Varbūt pedagogi varēs aicināt policistus stāvēt blakus politiķiem, kad viņi balso, nepildot spēkā esošus likumus?! Atraduši lielākos noziedzniekus – pedagogus. VISC neuzticēšanās un metodes ir “apbrīnojamas”. Drošībai ir jābūt, bet savādāk tas jānodrošina. Turklāt centralizētajos eksāmenos ir novērotāji, tad kāda loma ir viņiem?" pauž neizpratni arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga.

Tāpat organizācijā ir pārliecināti, ka paziņojumi par Valsts policijas pārbaudēm skolās negatīvi ietekmēs pedagogu profesijas prestižu.

Школьница - Sputnik Latvija
"Neredzamie bērni": tālmācību pirmie rezultāti Latvijā

LIZDA aicina Valsts izglītības satura centru ietaupīt resursus savlaicīgai izglītības programmu materiālu sagatavošanai, lai izstrādātu kvalitatīvus mācību līdzekļus, nodrošinātu pedagogiem jaunā izglītības satura profesionālo un metodisko atbalstu, lai skolotāji varētu veltīt savu uzmanību tieši darbam klasē un kvalitatīvi pildīt savus profesionālos pienākumus, tā vietā, lai nelietderīgi tērētu valsts līdzekļus un palielinātu spriedzi sabiedrībā un izglītības iestādēs.

Latvijas skolotāji arī iepriekš pauduši neapmierinātību par to, kā Izglītības un zinātnes ministrija organizē centralizēto valsts eksāmenu kārtošanu. Tāpat pedagogi aicināja atteikties no novērotājiem eksāmenos un samazināt skolotāju skaitu, kas pieņem eksāmenus, lai samazinātu cilvēku skaitu, kuri pakļauj riskam savu veselību.

Atzīmēsim, ka aprīļa beigās Inga Vanaga parakstīja ārstu un mediķu arodbiedrību atklāto vēstuli, kurā šīs organizācijas pieprasīja valdībai atrast nepieciešamo finansējumu un atjaunot pārrunas par iepriekš ieplānoto algu celšanu šajā un sekojošajos gados.

Ziņu lente
0