Latvijas valsts iestādes saņems Jēkabpilī šūtus respiratorus

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasВрачи клинической больницы в Москве, переоснащенной для лечения пациентов с COVID-19
Врачи клинической больницы в Москве, переоснащенной для лечения пациентов с COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Aizsardzības ministrijā paziņoja par līguma noslēgšanu par respiratoru ražošanu aptuveni 70 tūkstošu eiro vērtībā.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Līgumu par respiratoru uzšūšanu Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs noslēdzis ar uzņēmumu "Tavol", vēsta Bb.lv.

Šūšanas uzņēmumam "Tavol" ir jāuzšuj respiratori ar FFP2 aizsardzības līmeni un ar vārstu 69 665 eiro vērtībā, paziņoja Latvijas Aizsardzības ministrijā. Aizsarglīdzekļi tik nosūtīti valsts iestādēm.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem, uzņēmums "Tavol" pieder kādai Tatjanai Afanasjevai. 2018. gadā kompānijas apgrozījums sastādīja 435 796 eiro, savukārt peļņa – 24 375 eiro.

Депутат Сейма Валерий Агешин - Sputnik Latvija
Uzdāvināja maskas bez maskas: policijā iesniegta sūdzība pret Valēriju Agešinu

Atgādināsim, ka Latvijas Ekonomikas ministrijā jau aprīļa sākumā bija nolemts piešķirta Latvijas uzņēmumiem 200 tūkstošus eiro sejas masku un citu aizsarglīdzekļu ražošanas vienkāršošanai.

Tika ziņots, ka Latvija sagaida vietējā ražojuma sejas masku ienākšanu tirgū maija beigās. Problēmas bija tika ar preču sertifikāciju.

Pieci-seši Latvijas uzņēmumi gaidīja sertifikāciju no ārzemju laboratorijām, kuras bija pārāk noslogotas un nevarēja sniegt šo pakalpojumu.

Atgādināsim, ka no 12. maija Latvijā ir ieviests obligāts sejas masku režīms sabiedriskā transporta pasažieriem.

Ārkārtējās situācijas režīms, kurš tika ieviests ar mērķi novērst koronavīrusa izplatību, tika pagarināts līdz 9. jūnijam.

Ziņu lente
0