Tranzītā caur Latviju: Lietuvā fiksēti "ievestā" Covid-19 gadījumi

© Sputnik / Виктор ТолочкоФура на белорусско-литовской границе
Фура на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no ceļotājiem, kurš tranzītā šķērsoja Latvijas teritoriju ar mašīnu, izrādījies inficēts ar koronavīrusu, paziņoja Lietuvas Veselības ministrijā.

RĪGA, 24. maijs – Sputnik. Lietuvas Veselības ministrija paziņoja, ka pašlaik valstī ir reģistrēti divi Covid-19 ievešanas gadījumi no ārzemēm. Viens no šiem gadījumiem ir saistīts ar ceļotāju, kurš tranzītā izbrauca cauri Latvijas teritorijai ar savu automobili. Ar prāmi no Somijas viņš nonāca Tallinā, un tālāk devās uz Lietuvu, raksta Lsm.lv.

Otrs gadījums ir atklāts Šauļos, cilvēks ieradās no Sanktpēterburgas. Ar autobusu caur Minsku viņš nonāca Lietuvā caur Medininku robežkontroles punktu.

​Vakar tika ziņots, ka Lietuvā tika reģistrēti 12 jauni Covid-19 gadījumi, kopējais inficēto skaits valstī sastāda 1616 cilvēkus.

Tāpat vakar tika ziņots, ka Latvijā diennakts laikā strauji pieaudzis inficēto skaits. par izplatības perēkli kļuva sociālās aprūpes centrs "Mārsnēni" Priekuļu novadā.

Tādējādi Covid-19 inficēto skaits Latvijā pieaudzis līdz 1046 cilvēkiem. Līdz sestdienas plkst. 10:00 tika veikti 97 846 testi.

Ziņu lente
0