Siltums nāk: sinoptiķi par brīvdienu laikapstākļiem Latvijā

© Sputnik / Игорь МейденПраздник сирени в Добеле
Праздник сирени в Добеле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liela sala vairs nebūs, savukārt siltuma atnākšanu Latvijas iedzīvotāji sajutīs jau šīs nedēļas beigās, sola sinoptiķi.

RĪGA, 23. maijs – Sputnik. Tuvāko septiņu dienu laikā laikapstākļi būs mainīgi – vietām uzlīs, taču pakāpeniski kļūst siltāk, iedrošina speciālisti.

Šodien būs sauss un saulains laiks, gaiss iesils līdz +15…+20 grādiem.

Rīgā dienā gaiss iesils līdz +19 grādiem.

Sestdiena pēc aukstās nakts kļūs par šīs nedēļas siltāko dienu, savukārt svētdien daudzos rajonos atkal ir gaidāms lietus.

Svētdien gaidāms mākoņains laiks, brīžiem skaidrosies, daudzos rajonos gaidāms lietus, vietām ar pērkona negaisu. Nakts uz svētdienu būs siltāka, savukārt diena būs vēsāka, nekā sestdien. dienā gaiss iesils līdz +9…+14 grādiem.

Pirmdien un otrdien laikapstākļi būtiski nemainīsies – debesīs mākoņi, uzlīs, taču dažviet parādīsies saule. Pūtīs lēns mainīgs vējš, temperatūra naktī būs +5…+9 grādi, dienā – +10…+17 grādi.

Labā ziņa – nākamās nedēļas beigās Latvijas teritorijā ienāks siltās gaisa masas un daudzos rajonos termometra stabiņš pietuvosies +20 grādu atzīmei. Tomēr dažviet ir iespējams arī lietus.

Saskaņā ar šī brīža prognozēm, pirmais karstums šogad ir iespējams vien jūnija sākumā. Kopumā mēnesis solās būt vēsāks un mitrāks, nekā iepriekš prognozēts.

Sinoptiķi prognozē, ka šogad mūs sagaida tradicionāla Ziemeļeiropas vasara, kad vēsas un lietainas dienas mīsies ar saulainām un siltām dienām.

Ziņu lente
0