MVU paziņojusi, kad sāks pieņemt dokumentus no ārvalstniekiem

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasМГУ
МГУ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visi iestāju pārbaudījumi Lomonosova vārdā nosauktajā Maskavas valsts universitātē šogad notiks tikai attālinātā formātā.

RĪGA, 20. maijs - Sputnik. Lomonosova vārdā nosauktā Maskavas valsts universitāte 15. jūnijā sāks pieņemt dokumentus no ārvalstniekiem, kuri vēlas pieteikties studijām, informēja RIA Novosti, atsaucoties uz universitātes preses dienesta paziņojumu.

"Dokumentu pieņemšana pirmajam kursam ārvalstu pilsoņiem sāksies no 2020. gada 15. jūnija. Visi iestāju pārbaudījumi tiks organizēti tikai attālinātā formātā," vēstīja universitāte.

Augstskola atgādināja, ka 31. martā notiks virtuālā Atvērto durvju diena ārvalstu abiturientiem. Tās organizācijai tiks atklāts speciāls portāls, pieejams krievu, angļu un ķīniešu valodās. Apmeklētāji varēs attālināti pieslēgties translācijai, kuras laikā MVU rektors Viktors Sadovņičiks pastāstīs par Maskavas universitātes vēsturi, tagadni un nākotni, savukārt fakultāšu dekāni un uzņemšanas komisiju pārstāvji reālā laika režīmā atbildēs uz jautājumiem par ārvalstu pilsoņu uzņemšanas īpatnībām 2020. gadā.

Sadovņičijs atzīmēja, ka pērn MVU pirmajā kursā iestājās aptuveni 2,7 tūkstoši ārvalstu pilsoņu, bet šogad universitāte gaida līdz trīs tūkstošus studentu no citām valstīm.

Учебники русского языка - Sputnik Latvija
Krievu valodas aizlieguma dēļ Latvijas augstskolas pazaudējušas 10 miljonus eiro gadā

Iepriekš MVU informēja, ka, neskatoties uz koronavīrusa izplatību, cer sākt mācību gadu savlaicīgi – 1. septembrī.

Lomonosova vārdā nosauktā Maskavas valsts universitāte dibināta 1755. gadā. Tā ir viena no vecākajām klasiskajām universitātēm Krievijā. Dažādos laika periodos šeit studējuši un strādājuši izcili krievu zinātnes un kultūras darbinieki, starp augstskolas absolventiem un profesoriem ir 11 Nobela prēmijas laureāti.

Patlaban MVU ir lielākā klasiskā universitāte Krievijā. Tajā ir 40 fakultātes, 15 zinātniski pētnieciskie institūti, aptuveni 750 katedras, nodaļas un laboratorijas. MVU tiek īstenotas 228 augstākās izglītības pamata programmas (specialitāte, bakalauriāts, maģistratūra), kurās mācās vairāk nekā 45 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0