Līdz maija beigām iedzīvotājiem pieejama bezmaksas jurista konsultācija

CC BY-SA 2.0 / Martin Cathrae / Phone TalkinРазговор по телефону
Разговор по телефону  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Covid-19 radītās ārkārtējās situācijas periodā saasinājušies gan darba strīdi, gan vardarbības gadījumi ģimenē. Tagad iedzīvotāji var saņemt informāciju par savām tiesībām attālinātā juridiskajā konsultācijā bez maksas.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. No 18.maija līdz mēneša beigām Latvijas iedzīvotājiem  pieejama bezmaksas jurista konsultācija strīdu jautājumos, kas radušies koronavīrusa izplatības dēļ ieviestās ārkārtējās situācijas rezultātā, vēsta lsm.lv.

Konsultāciju sniegs kvalificēti juristi pa tālruni vai tiešsaistē – vietnē, kas izveidota noziegumu rezultātā cietušiem cilvēkiem cietusajiem.lv. Programmas mērķis – palielināt iedzīvotāju informētību par tiesībām un likumīgajām interesēm ārkārtējās situācijas apstākļos.

Кредитные карты на компьютерной клавиатуре - Sputnik Latvija
Kontā "ieripo" 25 eiro – saki ardievas pabalstam: piga, nevis pabalsts pašnodarbinātajiem

Juridiskās palīdzības nodrošināšanas nodaļas pārstāve Jeļena Bārbale pastāstīja, ka ir jāsastāda jautājums un jābūt gatavam pierakstīt svarīgu informāciju. Zvanītājiem ieteicams uzturēties telpās, lai ielas troksnis netraucētu sarunai ar ekspertu.

Konsultāciju var saņemt ikviens cilvēks, taču ne jebkurā jautājumā – tikai ar ārkārtējās situācijas režīmu saistītajos aspektos. Iespējamas tādas tēmas, kā ģimenes tiesības, aizsardzība no vardarbības, cietušo tiesības, darba tiesības, saistību izpilde, zaudējumu piedziņa, maksātnespējas process un tā tālāk.

"Tas, ko mēs akcentējam, ir par strīdiem, kas radušies ārkārtējās situācijas dēļ. Piemēram, uzņēmuma dīkstāves rezultātā, proti, darba strīdiem. Plašsaziņas līdzekļos iezīmējās arī problēma, ka ārkārtējās situācijas laikā pieaug vardarbība ģimenē. Tas nozīmē, ka var konsultēties arī par ģimenes strīdiem.

Tā būs iespēja iedzīvotājiem iegūt informāciju tieši juridiskos jautājumos – saistīta ar strīdu atrisināšanas ceļiem, iespējams normatīvo aktu skaidrošana, kas palīdzētu iedzīvotājiem orientēties, kādi būs nākamie soļi," skaidroja Jeļena Bārbale.

Bez maksas konsultēties ar juristiem iespējams no 18. līdz 29.maijam darba dienās no pl. 10:00 līdz 16:00.

Lai pierakstītos, jāpiezvana pa bezmaksas informācijas tālruni 116006 vai jāapmeklē portāls cietusajiem.lv.

Ziņu lente
0