Visu Latviju satraukušais drons ir atrasts: speciālisti izmeklē, ar ko tas nodarbojies

© Sputnik / Sergey MelkonovДрон
Дрон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No saimniekiem "aizmukušais" bezpilota lidaparāts, kas Latvijā tika meklēts vairākas dienas, atradies mežā Garkalnes apkaimē.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Latvijas Civilās aviācijas aģentūra informē, ka atradies bezpilota lidaparāts, kas 2.maijā pazuda nezināmā virzienā, vēsta Rus.lsm.lv.

Lidaparātu, kura "bēgšana" satrauca visu Latviju, atrada nejaušs garāmgājējs. Drons bezpalīdzīgi karājās koku zaros mežā Garkalnes apkaimē.

Lai to atbrīvotu, nācās pieaicināt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu. Glābēji uzrāpās kokā un dronu nolaida uz zemes.

​Pēc tam lidaparāts nodots Latvijas Civilās aviācijas aģentūras ekspertiem. Tagad speciālisti pēta ierakstus no drona informācijas nesējiem, lai noskaidrotu tā aizraujošā ceļojuma un izgaišanas apstākļus.

Noskaidrojies, ka laikā, kad dronu, kura dēļ pat tika slēgta valsts gaisa telpa, meklēja gan lidmašīnas, gan visi interesenti, tas mierīgi gulēja mežā – lidaparāts piezemējies jau 2.maijā pl. 19.48.

Квадрокоптер - Sputnik Latvija
Pazaudētā drona stāsts: ko īsti Latvija plānoja novērot

2. maijā Latvijas Civilās aviācijas aģentūra brīdināja iedzīvotājus par uzņēmumam "UAV Factory" piederošu nekontrolējamu lidaparātu, kurš, iespējams, atrodas Bauskas un Ādažu apkaimē. Aģentūrā paskaidroja, ka bezpilota aparāta vadības sistēma atslēgusies kontrolējamā lidojuma laikā.

Ziņots, ka dronu meklēja trīs privātas lidmašīnas, Bruņoto spēku An-2 un astoņas virszemes brigādes, taču nesekmīgi. Vairākkārt militārā un civilā aviācija gandrīz panāca aizbēgušo dronu, taču tas ik reizi "izmuka".

Aparāta īpašnieks, "UAV Factory" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Popiks nespēja sniegt atbildi uz jautājumu par to, kāpēc zudusi kontrole. Viņš uzskatīja, ka drons, kam degvielas varēja pietikt līdz 5.maija vakaram, piezemējies Rīgas līcī.

Ziņu lente
0