EK paziņoja, ka no Krievijas it kā nākot dezinformācija par koronavīrusu

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasВрачи клинической больницы в Москве, переоснащенной для лечения пациентов с COVID-19
Врачи клинической больницы в Москве, переоснащенной для лечения пациентов с COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu tabloīda paziņojumā nav nedz "dezinformācijas" piemēru, nedz konkrētu mediju minēšanas, kuri, pēc EK pārstāvja sacītā, izplata viltus ziņas.

RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Eiropas Komisijas oficiālais pārstāvis Peters Stano tabloīda Bild am Sonntag intervijā paziņoja, ka, pēc EK domām, dažādi "informācijas avoti no Krievijas" it kā veicinot sazvērestības teoriju un dezinformācijas par jaunā tipa koronavīrusu izplatību ES valstīs, vēsta RIA Novosti.

"Mūsu novērojumi liecina, ka dažādi Krievijas oficiālie un valsts atbalstāmie informācijas avoti, jeb Kremlim draudzīgie avoti un Krievijas valsts mediji, izplata sazvērestības teorijas un dezinformāciju (par koronavīrusu – red.) ES, kas var novest pie būtiskām sekām sabiedriskās veselības aprūpē," paziņoja Stano, kura vārdus citē vācu izdevums.

Медицинские работники в отделении реанимации для больных с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Bloomberg izmainīja raksta virsrakstu par Covid-19 mirstības rādītājiem Krievijā

Tabloīda paziņojumā nav nedz "dezinformācijas" piemēru, nedz konkrētu mediju minēšanas, kuri, pēc EK pārstāvja sacītā, izplata šādas ziņas.

Pēc viņa sacītā, šādas dezinformācijas mērķis ir "apšaubīt ES un Savienības dalībvalstu autoritāti un spējas pārvarēt krīzi". Turklāt runa it kā ir par tieksmi "iedragāt sabiedrības uzticību vietējām varasiestādēm".

Kā jau iepriekš paziņoja KF ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, Eiropas Savienība tā arī nesniedza nevienu faktu par it kā no Krievijas nākušo dezinformāciju par koronavīrusa pandēmiju. Pēc ministra sacītā, Krievija ir pieradusi, ka rietumu kolēģi arvien biežāk cenšas atrast kaut kādus viņus vienojošus motīvus izdomājumos attiecībā uz Krievijas vai kaut kādiem citiem draudiem.

Ziņu lente
0