Kādiem ārzemniekiem Latvijā atcels pašizolācijas prasības

© Sputnik / Sergey MelkonovПустая улица в Старой Риге
Пустая улица в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānijai, kuras pienākumu izpildes nolūkos ārzemnieks ieradies Latvijā, būs jāiesniedz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai apstiprinājums tam, ka persona nav inficēta ar Covid-19 un ievēros ārkārtējās situācijas režīma ietvaros noteiktos ierobežojumus.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Ārzemnieki, kuri ieradušies Latvijā darba nolūkos un kuriem nav elpceļu saslimšanas simptomu, varēs nedoties divu nedēļu pašizolācijā. Attiecīgais ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga rīkojums ir publicēts oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Pašizolāciju varēs neievērot ārzemnieki, kuri ieradušies Latvijā, lai apkalpotu aprīkojumu, kurš pieder Latvijā reģistrētam uzņēmuma, jauna aprīkojuma uzstādīšanai, ja šo pakalpojumu nevar sniegt Latvijas kompānijas, lai izpildītu publiskā iepirkuma kompānijas saistības, sertifikācijas, atestācijas vai produktu vai pakalpojumu atbilstības novērtējuma nolūkos, kuru ražo Latvijā reģistrēts uzņēmums, iekārtu vai konstrukciju uzturēšanai, kuras pieder komercsabiedrībai, kurai ir svarīga nozīme valsts nacionālās drošības uzturēšanā.

Тестирование проб на коронавирус - Sputnik Latvija
Latvijā strauji pieaudzis ar Covid-19 inficēto skaits

Tāpat no divu nedēļu pašizolācijas pēc ierašanās valstī tiks atbrīvoti ārzemnieki, kuru ierašanās Latvijā ir saistīta ar vietējo uzņēmumu saistību izpildi attiecībā uz investīciju projektu īstenošanu Latvijā, kuru plānotā ieguldījumu summa sastāda vismaz 1 miljonu eiro vai kuru ietvaros plānots izveidot vairāk nekā 20 darbavietas, kā arī ja tiek noslēgts darījums par Latvijas preču un pakalpojumu eksportu, ja potenciālā eksporta vērtība pārsniedz 100 tūkstošus eiro.

Latvijas kompānijai, kuras pienākumu izpildes nolūkos ārzemnieks ieradies Latvijā, būs jāiesniedz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai apstiprinājums tam, ka persona nav inficēta ar Covid-19 un ievēros ārkārtējās situācijas režīma ietvaros noteiktos ierobežojumus.

Iepriekš Baltijas valstis atcēla pārvietošanās aizliegumu pilsoņiem un personām ar uzturēšanās atļauju Baltijas valstu reģiona ietvaros.

Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kā arī ārzemniekiem, kuri pēdējo 14 dienu laikā nav apmeklējuši citas valstis, izņemot Lietuvu un Igauniju, un pastāvīgajiem Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem, kuri šķērso Latviju tranzītā, nav jāpavada 14 dienas pašizolācijā. Personām, kuras šķērso Latviju tranzītā un kuriem ir biļete tālākam starptautiskam braucienam vai kuras šķērso Latviju ar privāto transportlīdzekli, arī nav jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Personām, kuras ierodas Latvijā no citām valstīm, neskaitot Lietuvu un Igauniju, drīkst izmantot sabiedrisko transportu tikai, lai nokļūtu pašizolācijas vietā, turklāt sabiedriskajā transportā viņiem ir obligāti ir jāpiesedz mute un deguns ar sejas masku vai citu aizsegu.

Ziņu lente
0