Pagors: jaunie latvieši nesaprata, kādēļ 9. maijā cilvēki gāja uz Uzvaras parku

© Photo Facebook / Andrejs PagorsАндрей Пагор
Андрей Пагор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Uzvaras dienas svinībām latviešu jaunatne raksta Facebook, ka nesaprot, kādēļ tik daudz cilvēku atnāca 9. maijā uz Uzvaras parku un kāds ar to sakars ir padomju kareivjiem, turklāt runā tikai par "okupāciju".

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Eiropas Savienība piešķīra Latvijai un Igaunija gandrīz divus miljonus eiro vēsturiskā mantojuma objektu izveidošanai, kuri nosprauž valsts oficiālo viedokli par pagājušā gadsimta notikumiem. Tostarp runa ir par "padomju okupāciju" un "mežabrāļiem".

Jaunieši Latvijā mūsdienās ir zombēti ar valsts ideoloģiju un neko nezina par reālo vēsturi, paziņoja Sputnik Latvija Latvijas Antinacistiskās komitejas valdes loceklis Andrejs Pagors.

"Latvijas valdošajai elitei ir nepieciešami savi varoņi, tos meklē starp tiem, kas, viņuprāt, karoja par to pašu neatkarīgo Latviju. Tas viennozīmīgi ir nepieļaujami," uzsvēra Pagors, komentējot Latvijas varasiestāžu plānu izveidot ideoloģiski pareizus militāri vēsturiskus maršrutus un objektus.

Viņš atzīmēja, ka visi valdošie nacionālisti bijuši šokēti ar to, kā krievi Latvijā sagaidīja Uzvaras dienu, atļaujoties ārkārtējās situācijas laikā nākt un nolikt ziedus pie pieminekļa Atbrīvotājiem, pagodināt padomju kareivjus – turklāt dažādu tautību kareivjus.

"Tādēļ šobrīd ikviena šāda veida akcija ir virzīta uz jauniešiem, kuri neko nesaprot par vēsturi, bet valsts viņus zombē. Jaunieši Latvijā vairs nespēj saprast tos krievu cilvēkus, kuri dzīvo viņiem blakus. Pēc Uzvaras dienas svinībām Facebook parādījies daudz ierakstu par to, ka jaunieši nesaprot, kādēļ tik daudz cilvēku atnāca 9. maijā uz Uzvaras parku un kāds ar to sakars ir padomju kareivjiem, bet runā tikai par "okupāciju"," pastāstīja Pagors.

Сергей Дубовский с сыном у Монумента Победы в Риге - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vai patiešām par "okupantiem" nodēvēti pareizie?

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 9. maijā desmitiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju atnāca uz Uzvaras parku, lai pagodinātu varoņus, kas krita Lielajā Tēvijas karā. Pie pieminekļa Rīgas Atbrīvotājiem cilvēki atstāja daudz ziedu. Sociālajos tīklos steidza apsūdzēt atnākušos publisko pasākumu aizlieguma pārkāpšanā, savukārt policiju – bezdarbībā.

Ārkārtējās situācijas režīma ietvaros, kas tika ieviests, lai pretotos koronavīrusa izplatībai, Latvijā ir spēkā aizliegums masveida pasākumiem. Tādēļ masveida organizēta 9. maija svinēšana Rīgas Uzvaras parkā netika rīkota, taču cilvēki varēja nolikt ziedus individuālā kārtā. Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens atzīmēja, ka valdības rīkojums par ārkārtējo situāciju neierobežo cilvēku tiesības individuālā kārtā apmeklēt piemiņas vietas, ievērojot noteikto distanci.

Ziņu lente
0