Igaunija pirmā saņems zāles Covid-19 ārstēšanai

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasТестирование проб на коронавирус
Тестирование проб на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Japānas valdība nodevusi Igaunijas vēstniecībai Tokija farmaceitiskā preparāta Avigan partiju – tā nonāks valstī jau šonedēļ. Rindā gaida vēl 80 valstis.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Igaunija ir pirmā valsts, kas saņems no Japānas medikamentu Avigan cīņai ar koronavīrusu, raksta RIA Novosti, atsaucoties uz Igaunijas Ārlietu ministrijas preses dienestu.

"Tas, ka Igaunija saņems medikamentu Avigan, ir teicams starptautiskās sadarbības piemērs krīzes situācijā. Ceturtdien es sarunājos ar savu Japānas kolēģi Tosimicu Motegi un pateicos viņam," preses dienests citēja Igaunijas ārlietu ministra Urmasa Reinsalu teikto.

Медицинские работники в отделении реанимации для больных с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Nosaukta koronavīrusa bīstamākā īpašība

ĀM atzīmēja, ka pieteikumus Avigan saņemšanai testēšanai un eksperimentālai lietošanai Covid-19 ārstēšanā Japānai nosūtījušas vairāk nekā 80 valstis. Igaunija pirmā saņems zāles, un tās pienākums ir atklāt Japānai klīnisko izmēģinājumu rezultātus.

Avigan izstrādājusi japāņu farmaceitiskā firma "Fujifilm Toyama Chemicals" kā zāles pret gripu. Pēc pandēmijas uzliesmojuma Igaunijas ĀM sadarbībā ar Veselības departamentu izvērtēja iespējas saņemt Avigan un piedalīties pētījumos par preparāta potenciālajo lietošanu Covid-19 ārstēšanai.

11.martā Pasaules veselības organizācija izsludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 pandēmiju. PVO jaunākie dati liecina, ka pasaulē fiksēti vairāk nekā 3,8 miljoni infekcijas gadījumu, slimība aiznesusi vairāk nekā 280 tūkstošus dzīvību. Inficēto skaits Igaunijā sasniedzis 1739 cilvēkus, pandēmijas laikā miruši 60 cilvēki.

Ziņu lente
0