Tīmeklī sācies strīds par reparāciju piedziņu no Krievijas par Otro pasaules karu

© Sputnik / Александр Капустянский / Pāriet pie mediju bankasЗенитное орудие стоит у развалин Рейхстага в Берлине.
Зенитное орудие стоит у развалин Рейхстага в Берлине. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vadība jau vairākkārt negatīvi novērtējusi dažu valstu centienus pārrakstīt vēsturi.

RĪGA, 10. maijs – Sputnik. Krievijai esot jāsamaksā pilna reparāciju summa par Otrā pasaules kara "sākšanu" kopā ar nacistisko Vāciju. Šādu viedokli paudis kāds interneta lietotājs savā komentārā par amerikāņu telekanāla Fox News sižetu, kas veltīts Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 75.gadadienas svinībām Krievijā, stāsta RIA Novosti.

Viņa izteikumus citi komentētāji novērtēja visai kritiski.

Заместитель министра иностранных дел РФ Анатолий Антонов - Sputnik Latvija
KF vēstnieks ASV: Krievija neļaus aizmirst PSRS uzvaru pār fašismu

Piemēram, lasītājs ar lietotājvārdu AntiHotAir610 atzimēja, ka ASV vēsture, ko māca skolās un institūtos, bieži noklusē faktu, ka Padomju Savienība gadiem ilgi viena pati stājās pretī Vērmahtam Austrumu frontē, lai arī visu pārējo Eiropu nacisti okupēja gandrīz bez pretestības. Savukārt Greg 1969 ironiski atzīmēja: "Vai zināt, kas šajā komentārā ir pats nožēlojamākais? Spriežot pēc visa, tā autors pats tic saviem vārdiem."

Iepriekš interneta lasītāji bija sašutuši par Baltā nama ziņu sociālajos tīklos, kuā apgalvots: nacismu uzvarējuši tikai amerikāņi un briti, bet par PSRS ieguldījumu nav teikts ne vārda.

Krievijas vadība jau vairākkārt negatīvi novērtējusi dažu valstu centienus pārrakstīt vēsturi.

Valsts prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka Maskavas pienākums ir saglabāt patiesību par Lielo Tēvijas karu un stāties pretī centieniem izkropļot tā vēsturi.

Mēģinājumi sagrozīt vēsturi un pielīdzināt PSRS un Vācijas atbildību par Otrā pasaules kara sākumu notiek ar mērķi piespiest Krieviju taisnoties, uzskata valsts vadītājs.

Viņš norādīja, ka tādējādi Krieviju cenšas nostādīt "nepatiesā stāvoklī, kurā cilvēkiem jāizjūt vainas sajūta".

Ziņu lente
0