Eiropas Komisija informējusi, kad ES valstīm ieteikts atvērt robežas

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Европейского союза
Флаг Европейского союза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisija pagaidām skeptiski vērtē iespējas atvērt ES ārējās robežas un lūdz savienības valstis nesteigties.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Koronavīrusa izplatības ierobežošanas pasākumu dēļ Eiropas Komisija iesaka visām ES valstīm atstāt slēgtas savu valstu robežas vēl uz mēnesi, līdz 15.jūnijam, stāsta jauns.lv.

Atgādināsim, ka marta vidū visas ES dalībvalstis, izņemot Īriju, vienojās slēgt bloka valstis nenozīmīgām vizītēm no valstīm, kas neietilpst ES.

Шереметьево перевело все рейсы из Китая в терминал F - Sputnik Latvija
Eksperts pastāstīja, kādas valstis pirmās atvērs robežas tūristiem

Šajā laikā tika ieviesta arī virkne izņēmumu, piemēram, aizliegums neattiecas uz ES, Lielbritānijas un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstu pilsoņiem, kā arī dažiem medicīnas sfēras darbiniekiem.

Iepriekš vēstīts, ka ES valstis gatavojas atjaunot starptautiskos pasažieru pārvadājumus un gaida, kad Eiropas Komisija izstrādās vienotus noteikumus.

No 15. maija plānots atvērt Baltijas valstu iekšējās robežas – par to vienojušies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas premjerministri.

Kad Baltijas valstis atjaunos brīvu pārvietošanos savā starpā, nākotnē tām varētu pievienoties Polija un Somija, paziņoja Latvijas prezidents Egils Levits.

Latvijas Satiksmes ministrija strādā, lai 13.maijā bez ierobežojumiem atjaunotu starptautiskos gaisa un jūras pasažieru pārvadājumus, tomēr lēmums par to vēl jāpieņem valdībai.

Ziņu lente
0