Lietuvas Seima vēlēšanas var ievilkties

© Lietuvos Respublikos SeimasЗаседание Сейма Литвы
Заседание Сейма Литвы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parasti pilsoņi balso vienas dienas garumā, taču pandēmijas un nepieciešamības ievērot sanitārās drošības prasības dēļ šo termiņu varētu pagarināt līdz trim dienām.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. Valdošās partijas "Lietuvas Zaļo un zemnieku savienība" (LZZS) vadītājs Ramūns Karbausks piedāvāja pagarināt balsošanu gaidāmajās Seima vēlēšanās, vēsta Sputnik Lietuva.

Lietuvas parlamenta vēlēšanas notiks 2020. gada 11. oktobrī.

Parasti balsošana ilgst vienu dienu, vēlēšanu iecirkņi strādā no plkst. 7:00 līdz 20:00. Karbausks uzskata, ka šoreiz balsošanu derētu rīkot trīs dienu garumā, nevis vienā dienā. Pēc politiķa domām, tādējādi varētu sadalīt vēlētāju plūsmu iecirkņos, lai tiktu ievērotas sanitārās drošības prasības.

Pie tam elektroniskais balsojums, pēc Karbauska domām, nav pilnvērtīga alternatīva.

"Mēs vienkārši nespēsim nodrošināt tā drošību," paziņoja LZZS līderis.

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda iepriekš uzsvēra, ka politiskās kampaņas attīstība būs atkarīga no tā, cik lielā mērā izdosies tikt galā ar koronavīrusa izplatību.

Табличка на здании Рижской думы - Sputnik Latvija
Politika
Rīgas domes vēlēšanas atkal tiek pārceltas

Iepriekš šonedēļ Polijas Seims nolēma nerīkot 10. maijā paredzētās prezidenta vēlēšanas. Saskaņā ar piedāvāto plānu, Augstākā tiesa atzīs vēlēšanas par nenotikušām sakarā ar to nerīkošanu, savukārt Polijas Seima spīkers nozīmēs prezidenta vēlēšanas uz tuvāko iespējamo datumu.

Francijas municipālo vēlēšanu otrā kārta, kurai bija jānotiek 15. martā, provizoriski ir pārcelta uz septembra beigām-oktobra sākumu. Indonēzijas reģionālās vēlēšanas arī ir pārceltas uz laiku no šī gada septembra līdz decembrim. Serbijas parlamenta vēlēšanas, kurām bija jānotiek 21. aprīlī, pārceltas uz 21. jūniju.

Savukārt Ukrainas Augstākā padome vakar nolēma nepārcelt vietējo vēlēšanu datumu, kas ir ieplānotas 25. oktobrī, taču, iespējams, tiks veiktas zināmas izmaiņas vēlēšanu kodeksā – tostarp piedāvāts mainīt vēlētāju aktivitātes zemāko rādītāju. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka, neraugoties uz jaunā koronavīrusa pandēmiju, valsts vadītāja vēlēšanas noteikti notiks vasarā, to iespējamais datums ir 30. augusts.

Ziņu lente
0