Latvijā strauji pieaudzis Covid-19 testēšanas skaits, atklāti četri jauni gadījumi

© Sputnik / Sergey MelkonovЗнак "Биоугроза" в Латвийском центре инфектологии
Знак Биоугроза в Латвийском центре инфектологии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diennakts laikā Latvijā strauji pieaudzis Covid-19 veikto testu skaits, taču veselības ministre uzskata gandrīz 2500 analīžu dienā līmeni par joprojām nepietiekamu.

RĪGA, 6. maijs – Sputnik. Pēdējās diennakts laikā Latvijā tika veikti 2477 Covid-19 testi, četri no tiem bijuši pozitīvi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā Latvijā koronavīrusa izplatības laikā ir veikti 68 627 testi, atklāti 900 inficētie, 464 cilvēki ir atveseļojušies, 17 ir miruši.

Pēdējās diennakts laikā slimnīcā ar apstiprinātu koronavīrusu nogādāts viens cilvēks. Kopumā stacionāri ārstējas 30 pacienti: 27 slimības gaita ir vidēji smaga, trīs pacienti atrodas smagā stāvoklī. Kopumā no slimnīcām ir izrakstīti 102 pacienti, kas izārstējušies no koronavīrusa.

Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele aicina ārstus aktīvāk izmantot valsts piešķirtās iespējas nosūtīt pacientus uz Covid-19 testu gadījumos, ja parādās pamatotas aizdomas.

"Ģimenes ārstiem dotas ļoti plašas iespējas sūtīt savas prakses pacientus uz valsts apmaksātiem Covid-19 testiem. Analizējot testēšanas datus, secināms, ka šo iespēju izmanto kūtri. Aicinu ārstus un pacientus to darīt aktīvi! Ātrāk savaldīsim epidēmiju," uzrakstīja Viņķele Twitter vietnē.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti vairāk nekā 3,7 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 258 tūkstoši cilvēku ir miruši.

Ziņu lente
0