Godkāre ir spēcīgāka par bailēm: Vācijā ir atvērušās frizētavas

© Sputnik / Дмитрий Коробейников / Pāriet pie mediju bankasМодели с экзотическими прическами
Модели с экзотическими прическами  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sešu nedēļu garās pašizolācijas laikā daudzi paspējuši paši sev nogriezt un nokrāsot matus, tādēļ tagad darbu atsākušās frizētavas likvidē sekas.

RĪGA, 6. maijs – Sputnik. Eiropā pēc karantīnas pasākumu mazināšanas tiek atvērtas frizētas, raksta BBC.

Pēc tam, kad tika izsludināts, ka frizētavas Dānijā atvērsies no 17. aprīļa, valstī uzkārās lielākais tiešsaistes rezervācijas pieteikšanas portāls – tiek uzskatīts, ka tas neesot izturējis tik lielu daudzumu gribētāju nogriezt matus.

Безрукий парикмахер – лучший в Аргентине - Sputnik Latvija
Frizieris bez rokām atzīts par izcilāko meistaru Argentīnā

Spānijā frizētavas atvērās 4. maijā, taču tās drīkst pieņemt tikai 30% no līdzšinējā klientu skaita, un tikai pēc iepriekšēja pieraksta.

Aizvakar darbu atsākušas arī Vācijas frizētavas, taču tām ir jāievēro virkne nosacījumu.

Klientus pieņem tikai pēc iepriekšēja pieraksta, nekādu uzgaidāmo telpu un žurnālu, ko var pašķirstīt. Griezt drīkst tikai mitrus matus, turklāt frizierim ir obligāti jābūt cimdos līdz brīdim, kamēr viņš nebūs izmazgājis klienta galvu (griezt drīkst bez cimdiem). Nekādas matu žāvēšanas ar fēnu.

Starp klientiem ir jāievēro vismaz 1,5 metru distance, frizieriem un klientiem ir jābūt maskās un praktiski nedrīkst sarunāties – apspriest matu griezumu vai vēlamo matu krāsu drīkst, taču ne ar seju pret seju, bet gan skatoties viens uz otru spogulī.

Turklāt saloniem ir jāpieraksta klientu vārdi.

Kā izskatās cilvēku frizūras, kuri pavadījuši pašizolācijā pusotru mēnesi?

"Visnotaļ amizanti," saka Berlīnes frizieris Reno Harms. "Daudzi grieza matus sev paši, daži arī krāsoja matus. Tādēļ šodien mēs lielākoties nodarbojamies ar seku likvidāciju."

Сирийский беженец открыл в Бразилиа парикмахерскую, где стрижет людей с помощью топора - Sputnik Latvija
Video
Sīriešu frizieris iemācījies griezt matus ar cirvi

Sešu nedēļu laikā, kamēr frizētavas bija slēgtas, pastāvīgie klienti pirka viņa salonā matu griezuma sertifikātus, pateicoties kam viņš spēja saglabāt 50% ienākumu un saglabāt savu biznesu. Taču tas nozīmē, ka šobrīd viņš strādā par brīvu. Turklāt viņš var apkalpot tikai pusi no ierastā klientu skaita, un viss ir jādezinficē vairākas reizes dienā.

Toties klientu trūkumu salons nepiedzīvo. Martā, pirms tika slēgtas frizētavas, puse klientu atcēla vizīti, baidoties inficēties. Šobrīd daudzos salonos nav iespējams pierakstīties gribētāju lielā skaita dēļ.

"Godkāre ir spēcīgāka par bailēm," saka Reno.

Ziņu lente
0