Risks reputācijai. Vēstniecība nosodīja "Puliceru" par Krievijas dēmonizāciju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pulicera prēmija kategorijā "Starptautiskā žurnālistika" pasniegta izdevumam New York Times par aizraujošiem stāstiem, kas atklāj Krievijas valdības it kā pieļauto "laupīšanu".

RĪGA, 5. maijs - Sputnik. Krievijas vēstniecība ASV nosodīja lēmumu piešķirt Pulicera prēmiju par izdevuma New York Times laistajiem klajā Krievijai naidīgajiem materiāliem.

Otrdien kļuva zināms, ka Pulicera prēmijas komiteja balvu kategorijā "Starptautiskā žurnālistika" pasniedza izdevumam New York Times par aizraujošiem, ar "lielu risku" uzrakstītiem stāstiem, kas atklāj Krievijas valdības it kā pieļauto "laupīšanu".

Очки и газета на журнальном столике - Sputnik Latvija
New York Times saņēmusi Pulicera prēmiju par materiāliem, kas veltīti "Krievijas ietekmei"

Krievijas vēstniecība atgādināja, ka pirms trim gadiem NYT jau saņēma apbalvojumu par Krievijas dēmonizāciju.

"Prēmijas organizācijas komiteja uzņemas lielu atbildību, ar tādiem paņēmieniem izceļot Krievijai naidīgus materiālus ar apgalvojumiem, ko vairākkārt atspēkojušas ne tikai Krievijas amatpersonas, bet arī pati dzīve. Ja arī šeit slēpjas, kā minēts, "liels risks", tad vienīgi reputācijai," teikts Krievijas diplomātiskās pārstāvniecības lapā Facebook.

Amerikāņu izdevuma publicēto rakstu sēriju vēstniecība nosauca par "neatšķīdinātu rusofobu izdomājumu izlasi, ko var pētīt kā mācību materiālu par melīgu faktu radīšanu."

Iepriekš radio Sputnik informēja, ka Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova pastāstīja, ka ap Krieviju rodas "melu ziņu pandēmija".

Ziņu lente
0