Mediji: ASV izseko Krievijas aizsardzības rūpniecības uzņēmumu darbu

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasАвтомат АК-74
Автомат АК-74 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Orbital Insights atskaitē apgalvots, ka daži aizsardzības uzņēmumi Krievijā samazinot darbu – tiek ierobežots uzņēmumā strādājošo darbinieku skaits koronavīrusa pandēmijas fonā.

RĪGA, 2. maija – Sputnik. Ģeotelpiskās analītikas kompānija Orbital Insights (ASV) apgalvo, ka izseko aktivitāti Krievijas aizsardzības rūpniecības uzņēmumos pēc mobilo telefonu signāliem koronavīrusa pandēmijas fonā, raksta amerikāņu izdevums Defense One.

Orbital Insights sastādījusi pārskatu, kurā apgalvo: vairāki Krievijas aizsardzības uzņēmumi it kā esot palēninājuši ražošanu, samazinot uzņēmumā strādājošo cilvēku skaitu epidēmijas fonā. Izdevums vēsta, ka pārskata sagatavošanai ņemti vērā mobilo telefonu anonīmos datus un citu atklātos avotos pieejamu informāciju.

Запуск ракеты Союз-2 со спутником военного назначения с космодрома Плесецк - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Tur augšā ir nemierīgi": reportāža no Krievijas Kosmisko spēku "smadzeņu centra"

Piemēram, atskaitē pieminēts zinātniskais ražošanas centrs "Salut", "Uralvagonzavod", "Gidromaš", Gorbunova vārdā nosauktā Kazaņas aviorūpnīca, informēja RIA Novosti.

Defense One raksta, ka ASV kompānijas analītiķi izmantojuši mašīnapmācību un no dažādiem avotiem saņemtu mobilo telefonu anonīmo datu intelektuālo apstrādi. Kompānija apgalvo, ka šie dati ļaujot izsekot liela skaita cilvēku pārvietošanās tendences gandrīz reālajā laikā.

Kompānijas "Orbital Insights" eksperts Roberts Kardiljo pastāstīja, ka tas var "informēt augstākās amatpersonas par konkrēta ierobežojuma ietekmi – vai par tā pārkāpuma ietekmi un sekām". Pēc viņa vārdiem, pētnieki izmanto datus, lai noskaidrotu aktivitātes bāzes līmeni un pēc tam atrastu novirzes no tā un traucējumus.

Ziņu lente
0