Ilons Masks izpārdos savus īpašumus

© AFP 2023 / ERIC PIERMONTИлон Маск. Архивное фото.
Илон Маск. Архивное фото. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu biznesmenis Ilons Masks ar vienu vienīgu paziņojumu savā lapā sociālajā tīklā licis sabrukt kompānijas Tesla akcijām.

RĪGA, 2. maijs – Sputnik. Amerikāņu biznesmenis Ilons Masks ar vienu vienīgu paziņojumu savā lapā sociālajā tīklā licis sabrukt kompānijas Tesla akcijām.

Vispirms viņš uzrakstīja, ka pārdod visus savus īpašumus, tostarp arī savu māju. Pēc tam viņš piebilda, ka, pēc viņa domām, kompānijas Tesla akcijas maksā pārāk dārgi.

Pēc šādiem izteikumiem autoražotāja akciju cena kritās par 9,35% - līdz 708,77 dolāriem, pie tam tirdzniecības gaitā to vērtība samazinājās pat līdz 683 dolāriem.

Дорожный знак с призывом оставаться дома в США  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Veģetārieši pret savu gribu: koronavīruss atstāj amerikāņus bez gaļas

Aizvadītajā gadā Ilons Masks un ASV Vērtspapīru un biržu komisija parakstīja vienošanos, kas paredz: Ilonam Maskam nav tiesību publicēt ziņas Twitter tīklā par kompāniju, iepriekš nesaskaņojot tās ar Tesla juristiem. Uzņēmējs samaksāja soda naudu 20 miljonu dolāru apmēŗā un pameta Tesla direktoru padomes priekšsēdētāja psteni uz trim gadiem.

Šī gada martā Masks nāca klajā ar virkni ziņu, kurās aicināja pēc iespējas ātrāk atcelt ierobežojošos pasākumus, kas ASV ieviesti Covid-19 pandēmijas dēļ.

Covid-19 pandēmija aptvērusi lielāko daļu pasaules valstu. Pasaules veselības organizācija vēsta, ka ar vīrusu inficējušies vairāk nekā 3,1 miljons cilvēku, no viņiem gandrīz 250 tūkstoši ir miruši, apmēram miljons izārstējušos. Lielākais inficēto un upuru līmenis fiksēts Savienotajās Valstīs, Spānijā un Itālijā.

17.aprīlī Baltais nams publicēja plānu par karantīnas pasākumu pakāpenisku atcelšanu valstī un ekonomikas "atvēršanu". Administrācijas rekomendācijas liecina, ka štati un pašvaldības varēs uzsākt ierobežojumu atcelšanu trijos posmos, kad divu nedēļu laikā tiks fiksēta apstiprināto koronavīrusa infekcijas gadījumu skaita krišanās.

Ziņu lente
0