Ostaps Benders apskaustu: deputāts uzskata, ka VID 6 reizes pārmaksāja masku iepirkumā

© Sputnik / Sergey MelkonovСлужба госдоходов
Служба госдоходов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāts Vjačeslavs Dombrovskis kritiski izvērtēja VID iepirkumu: dienests seškārt pārmaksājis par tā saucamajiem sejas aizsargvairogiem.

RĪGA, 1. maijs – Sputnik. Saeimas deputāts no "Saskaņas" Vjačeslavs Dombrovskis pievērsa uzmanību kārtējam aizsarglīdzekļu valsts iepirkumam koronavīrusa pandēmijas laikā. Runa ir par tā sauktajiem seju aizsargājošiem vairogiem, kurus Valsts ieņēmumu dienests iegādājās par 24 eiro gabalā, kad ir analoģiskas preces piedāvājumi par cenu, kas ir mazāk par 4 eiro.

"Domāju, ka šajā jomā mani ir grūti ar kaut ko pārsteigt, bet VID tas izdevās. Iegādāties tā saucamos sejas aizsegus par 24,20 eiro gabalā, ja brīvā piedāvājumā tie ir pieejami par 3,59 eiro gabalā.

Pienācīgi novērtēsim šī iepirkuma organizatorus! Visu acu priekšā, gaišā dienas laikā, ar Ostapa Bendera cienīgu vērienu!" uzrakstīja Dombrovskis savā Facebook lapā.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aicina valdību steidzamā kārtā ieviest vienotu un precīzu kārtību publisko iepirkumu rīkošanai ārkārtējās situācijas periodā. Kontrolējošajām iestādēm pastāv pamatotas bažas, ka koronavīrusa krīze var tikt izmantota kā efektīvs aizsegs korupcijas darījumiem.

Ārkārtējās situācijas periodā var rīkot iepirkumus vienkāršotā kārtībā, bez konkursa rīkošanas. Valsts un pašvaldību iestādes lemj, kur un par cik iegādāties preces vai pakalpojumus, tikai pēc viņiem vieniem zināmiem principiem.

Pēcāk kļuva zināms, ka Valsts kontrole sākusi pārbaudīt medicīnisko masku piegādes. Šādu ierosinājumu izteica Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš.

Ziņu lente
0