Pārkāpa ārkārtējās situācijas režīmu, un pēcāk nogalināja cilvēku: noziegums Balvos

© Sputnik / Sergey MelkonovАвтомобиль Полиции Латвии
Автомобиль Полиции Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sakarā ar aizdomām par slepkavības pastrādāšanu Balvos ir aizturēti trīs cilvēki, kuri iepriekš jau ir nonākuši policijas redzeslokā par sistemātisku ārkārtējās situācijas režīma pārkāpšanu kompānijas dzeršanas laikā.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. Balvu policijas darbiniekiem operatīvi izdevās atklāt slepkavību, un aizdomās turamie izrādījušies viņiem jau labi zināmi cilvēki.

No rīta 25. aprīlī meža masīvā, kas atrodas Balvu pilsētā, tika atrasts 1984. gada dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Un notikuma vietu nekavējoties devās policijas darbinieki, sakarā ar notikušo iesākts kriminālprocess.

Tajā pašā dienā likumsargiem izdevās aizturēt iespējamos aizdomās turamos. Tie izrādījās divi vīrieši (dzimuši 1988. un 1993. gadā), kā arī sieviete (dzimusi 1977. gadā).

Izmeklēšanās gaitā noskaidrojās interesanta detaļa – šis trijnieks iepriekš jau ir nonācis policijas darbinieku redzeslokā saistībā ar koronavīrusa epidēmiju un pašlaik Latvijā izsludināto ārkārtējās situācijas režīmu. Visa kompānija pārkāpa noteikumu "nepulcēties vairāk par diviem".

Tā, 14. aprīlī policija saņēma informāciju par to, ka šie cilvēki kopā lieto alkoholiskos dzērienus dzīvoklī un tādējādi pārkāpj sociālās distancēšanās noteikumu. Turklāt šos pārkāpumus viņi īstenojuši sistemātiski, ignorējot likumsargu brīdinājumu, kā arī atteicās izbeigt to darīt.

Sakarā ar rupju sociālās distancēšanās noteikumu neievērošanu viens no stipro dzērienu un pasēdēšanas cienītājiem tika trīs reizes sodīts ar administratīvā pārkāpuma sodiem – 250, 1000 un 2000 eiro apmērā.

Tagad ārkārtējās situācijas režīma pārkāpējiem draud daudz bargāks sods – sakarā ar vardarbīgas vīrieša nāves faktu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta (līdz pat mūža ieslodzījumam). Izmeklēšanas ietvaros tiks nozīmētas ekspertīzes, un tuvākajā laikā tiks izlemts jautājums par soda mēru piemērošanu aizturētajiem. Šobrīd divas no trim lietā figurējošajām personām ir arestētas.

Ziņu lente
0