Mēbeļu fabrikā Salaspilī noticis Covid-19 uzliesmojums

© AP Photo / Bernat ArmangueОфицеры испанской полиции на контрольно-пропускном пункте в Мадриде
Офицеры испанской полиции на контрольно-пропускном пункте в Мадриде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa no visiem ar Covid-19 saslimušajiem Salaspils novadā strādāja vienā mēbeļu fabrikas darbnīcā.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. Astoņpadsmit mēbeļu uzņēmuma "Dižozols plus" darbiniekiem konstatēta saslimšana ar Covid-19, vēsta Mixnews.lv.

Kompānija "Dižozols plus", kura atrodas Salaspils novadā, ražo dizaina mēbeles vadošajām Skandināvijas kompānijām.

Пассажиры поезда Киев-Рига готовятся пройти экспресс тест на коронавирус - Sputnik Latvija
Latvijā noteikts otrā Covid-19 saslimšanas viļņa periods

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja pastāstīja, ka 27. aprīlī uzņēmumā tika veikta intensīvi epidemioloģiski izmeklējumi, un testi uzrādīja pozitīvu rezultātu 18 cilvēkiem, divi no kuriem ir radinieki. Nevienam no inficētajiem nebija nepieciešama ārstēšanās stacionārā.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta vadītājs Jurijs Perevoščikovs informēja, ka ražošana šajā kompānijā tika paplašināta līdz vairākiem cehiem vai korpusiem, taču uzliesmojums notika tikai vienā no darbnīcām.

Pašlaik SPKC sadarbojas ar uzņēmuma pārstāvjiem ar mērķi noteikt turpmākās epidemioloģiskās darbības. Ņemot vērā to, ka dažiem darbiniekiem ar pozitīvu Covid-19 rezultātu nebija izteiktu simptomu, SPKC tostarp izskata iespēju veikt plašāku kompānijas darbinieku testēšanu.

Uzņēmuma vadība apdomā iespējas turpināt ražošanu.

Saskaņā ar SPKC mājaslapā publicēto interaktīvo karti, kopumā Salaspils novadā ar Covid-19 ir inficēti 20 cilvēki. Lielākais inficēto skaits joprojām ir Rīgā (472 cilvēki), lielākais inficēto blīvums ir Stopiņu novadā.

Ziņu lente
0