Latvijā uzlabojušies laikapstākļi: atļauts uzņemt ātrumu līdz 100 kilometriem stundā

© Pixabay / SponchiaАвтомобили на дороге
Автомобили на дороге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atsevišķos Latvijas autoceļu posmos tagad ir atļauts attīstīt ātrumu līdz 100 kilometriem stundā, taču policisti tomēr aicina orientēties pēc situācijas.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. No ceturtdienas, 30. aprīļa, Latvijā atsevišķos autoceļu posmos atļauts braukt ar ātrumu līdz 100 kilometriem stundā, vēsta "Latvijas Valsts ceļi".

Pērn braukt ar ātrumu 100 kilometri stundā Latvijā aizliedza 8. oktobrī. Tagad, līdz ar labvēlīgu laikapstākļu iestāšanos, autovadītājiem atkaļ ļauj uzņemt ātrumu.

​Attīstīt ātrumu līdz 100 kilometriem stundā no jauna drīkst uz Tallinas šosejas (A1) – Saulkrastu apvedceļa posmā un posmā no Jelgavkrastiem līdz Svētciemam, uz Vidzemes šosejas (A2) – posmā no Rīgas apvedceļa līdz rekonstruējamā posma sākumam aiz Garkalnes, uz Daugavpils šosejas (A6) – posmā no Salaspils līdz Ikšķilei, uz Jelgavas šosejas (A8) – posmā no pagrieziena uz Ozolniekiem līdz satiksmes pārvadam Jelgavas apvedceļā, uz valsts galvenā autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) (A12) atsevišķos posmos, uz reģionālā autoceļa Tīnūži–Koknese (P80) – posmā no pagrieziena uz Kranciema dolomīta karjeru līdz rotācijas aplim krustojumā ar autoceļu Koknese–Ērgļi (P79).

Taču policisti vērš autovadītāju uzmanību tam, ka pirms ātruma uzņemšanas ir jāpievērš uzmanība laikapstākļiem un situācijai uz ceļa kopumā.

​Ātrums jāizvēlas, vadoties pēc šiem kritērijiem, nevis tikai pēc tā, ka tagad ir atļauts uzņemt ātrumu līdz 100 kilometriem stundā. Lietus laikā ceļi joprojām ir bīstami, tā arī uz ceļa var būt citi braukšanas apgrūtinājumi.

Ziņu lente
0