airBaltic izskaidroja starptautisko reisu atjaunošanas nosacījumus no 13. maija

© www.liepaja.lvСамолет Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic
Самолет Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā lidsabiedrība airBaltic atsāka biļešu pārdošanu uz vairākiem galamērķiem ar izlidošanas datumu sākot no 13. maija, taču, ja ārkārtējās situācijas režīms tiks pagarināts, reisus pārcels, bet pasažieriem nāksies pamocīties ar datumu maiņu vai naudas atgriešanu.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic plāno atjaunot lidojumus, kolīdz valdība atcels ārkārtējās situācijas režīmu, un tas var notikt jau 13. maijā. Pārvadātājs jau ir atsācis biļešu pārdošanu vairākos galamērķos no šī datuma. Kas būs, ka ārkārtējās situācijas režīmu pagarinās, Latvijas Radio 4 ēterā pastāstīja kompānijas pārstāve Alise Briede.

Maijā plānots atjaunot reisus no Rīgas uz Amsterdamu, Stokholmu, Briseli, Parīzi, Kopenhāgenu, Frankfurti, Hamburgu, Helsinkiem, Londonu, Minheni, Oslo, Tallinu, Viļņu un Maskavu. Pēc Briedes sacītā, lidmašīnas Airbus A220-300 jau ir darba kārtībā Starptautiskajā lidostā "Rīga" un gaida, kad varēs atsākt lidojumus.

Табло вылета аэропорту Рига со списком отмененных рейсов авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Vairāk nekā 10 miljonus eiro: airBaltic klienti pieprasa kompānijai atgriezt naudu

"Pirmajā nedēļā tiks atjaunoti lidojumi ar piecām lidmašīnām, un katru nākamo nedēļu pakāpeniski papildināsim lidmašīnu skaitu līdz 22 tikai viena mūsdienu tipa mašīnām, un beigās plānojam sasniegt mērķi – lidojumi uz 14 galamērķiem," sacīja lidsabiedrības pārstāve.

Ja ārkārtējās situācijas režīms tiks pagarināts vēl uz kādu laiku, pasažieri, kuri būs iegādājušies biļetes, varēs vai nu pārcelt lidojuma datumu uz citu sev piemērotu laiku, vai arī atgūt naudu.

"Ja valdība pagarinās ārkārtējās situācijas režīmu, airBaltic sāks atcelt rezervācijas līdz brīdim, kad ārkārtējās situācijas režīms tiks atcelts. Un, gadījumā, ja kāda rezervācija tiek atcelta, airBaltic sazināsies ar katru pasažieri individuāli e-pastā, paziņojot par izmaiņām. Pasažieri varēs vai nu bez maksas mainīt izlidošanas datumu, vai arī atgriezt naudu par biļeti," sacīja Briede.

Pēc airBaltic izpilddirektora Martina Gausa sacītā, airBaltic pagarināja bezmaksas datuma maiņu visām rezervācijām, kas ir veiktas no 10. marta līdz 31. maijam. Tiek pieļauta tikai viena datuma maiņa.

Datuma maiņa ir jāveic līdz izlidošanas datumam, kas tika norādīta sākotnējā rezervācijā. Ja biļetes par sākotnējo cenu vairs nav pieejams, ir jāpiemaksā attiecīga biļešu cenas starpība. Izlidošanas valstij un galamērķim rezervācijā ir jāsakrīt ar orģinālajā biļetē norādīto.

Пассажиры в масках в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Pagaidiet naudu pusotru gadu: Latvija piedāvā atļaut tūrisma operatoriem izsniegt vaučerus

Arī lidosta "Rīga" šobrīd gaida valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas režīma pagarināšanu vai atcelšanu. Pārvalde analizē citu aviokompāniju informāciju, kuras strādā lidostā "Rīga". Tās ir gatavas atjaunot reisus, taču tikai daļēji, paziņoja lidostas "Rīga" preses sekretāre Laura Karnīte.

"Protams, mēs saprotam, ka lidojumi netiks atjaunoti tādā pašā apjomā, kā tas bijis pirms krīzes. Ja maijā arī būs lidojumi, tad tikai neliels daudzums, un pakāpenisks pieaugums sāksies jūnijā. Pēc mūsu scenārija, līdz septembra beigām mēs, iespējams, sasniegsim 37% pasažieru skaita," sacīja viņa.

Ziņu lente
0