Kultūras ministrs paziņoja zaudējumu summu Latvijā atcelto masveida pasākumu dēļ

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasЗрительный зал
Зрительный зал - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc konsultācijas ar epidemiologiem, Latvijas Kultūras ministrija sola paziņot precīzu datumu, līdz kuram kultūras pasākumi ar skatītājiem nenotiks.

RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. Gadījumā, ja bargie ierobežojumi masveida pasākumu rīkošanai saistībā ar Covid-19 pandēmiju netiks atcelti līdz gada beigām, zaudējumi šajā jomā var sastādīt aptuveni 30 miljonus eiro, uzskata Latvijas kultūras ministrs Nauris Puntulis, raksta jauns.lv.

Viņš atzīmēja, ka pašlaik precīza summa nav zināma, nav zināmi arī kompensāciju kritēriji rīkotājiem par ciestajiem zaudējumiem, taču viņš cer, ka kompensācijas tomēr būs.

"Lai varētu runāt par konkrētākiem skaitļiem, vispirms būtu jāsaprot, kuri pasākumi tiks atcelti pavisam un kuri - pārcelti, jo par pārceltajiem pasākumiem kompensācijas, protams, netiktu maksātas," sacīja Puntulis.

Viņš atzīmēja, ka, visticamāk, atbildību nāksies uzņemties Kultūras ministrijai, un pēc pārrunām ar epidemiologiem viņš paziņos precīzu datumu, līdz kuram kultūras pasākumi ar skatītajiem nenotiks.

Банкноты номиналом 5 и 10 евро. - Sputnik Latvija
Swedbank: ceturtā daļa iedzīvotāju zaudējusi lauvas tiesu ienākumu

Iepriekš raidījumā "900 sekundes" Puntulis pateica, ka provizoriskās prognozes bija pārlieki optimistiskas un, iespējams, teātra sezona nesāksies arī augustā.

Lai aizpildītu kultūras caurumus, Kultūras ministrija uzsākusi kampaņu #Ēkultūra, kura apvieno veselu virkni digitālo resursu: koncertu ierakstus, teātra uzvedumus, arhīvu materiālus, grāmatas un virtuālās izstādes. Pats ministrs paspēja pievienoties mākslas plūsmai, pateicoties operas izrāžu translācijām no "Metropolitan" teātra.

Puntulis apgalvo, ka ar jau iegādātajām Latvijas kultūras pasākumu biļetēm "nebūs problēmu". Kultūras ministrija aicināja rīkotājus neatcelt, bet gan pārcelt pasākumus, pret ko to apmeklētājiem derētu izturēties ar sapratni. Tāpat Puntulis atzīmēja, ka šodien ministrija izskata jaunus kultūras pasākumu rīkošanas formātus – piemēram, ar publika, kura vēro priekšnesumus, sēžot savā autotransportā, nevis skatītāju rindās.

Ziņu lente
0