Īrijā par kokaīna pārvadāšanu aizturēts tālbraucējs no Latvijas

© Sputnik / Viktor Tolochko / Pāriet pie mediju bankasФуры скопились на белорусско-литовской границе
Фуры скопились на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Īrijas policija atklāja kravas automobiļos lielu kokaīna kravu un aizturēja šoferus-tālbraucējus.

RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. Tālbraucējs no Latvijas Dmitrijs V. Aizturēts Īrijā sakarā ar aizdomām par narkotiku kontrabandu lielos apjomos, vēsta Irish Mirror.

Svētdien Gardas Narkotiku un organizētās noziedzības apkarošanas biroja darbinieki atklāja pārbaudei atstātajās kravas mašīnās lielu kokaīna kravu vairāk nekā 2,5 miljonu eiro vērtībā.

Šoferus aizturēja un nosūtīja uz policijas iecirkņiem. Aizturēto vidū izrādījās arī 44 gadus vecais Neretas pagasta iedzīvotājs Dmitrijs V., kuram ir izvirzītas apsūdzības par nelikumīgu narkotisko vielu glabāšanu, pārvietošanu un piegādi.

Кокаин - Sputnik Latvija
Dānija par kokaīna kontrabandu aizturēti divi Latvijas pilsoņi

Zināms, ka tiesa jau ir atbrīvojusi vienu no aizturētajiem pret drošības naudu, otrs vadītājs tika atlaists bez apsūdzības izvirzīšanas.

Nedz pats Latvijas valstspiederīgais, kurš sarunājās ar tiesu ar tulka palīdzību krievu valodā, nedz viņa advokāts pagaidām nav prasījuši atbrīvošanu pret drošības naudu. Iespējams, tas tiks izdarīts nākamajā tiesas sēdē, kas ir paredzēta 1. maijā.

Ņemot vērā to, ka daudzas valstis ir apturējušas starptautisko lidojumus un dzelzceļu satiksmi, kravas mašīnu šoferi ir teju vienīgie, kas nodrošina preču pārvietošanu starp valstīm. Tādēļ pret viņiem bieži vien netiek piemēroti karantīnas ierobežojumi, tostarp, kas ir saistīti ar robežu šķērsošanu.

Latvijas ĀM vairākkārt brīdinājusi, ka Latvijas iedzīvotāji arvien biežāk ir gatavi kļūt par narkotiku kurjeriem apmaiņā pret ātras un labas peļņas solījumiem. Taču daudzās valstīs par šādiem noziegumiem ir paredzēts ļoti bargs sods.

Ziņu lente
0