SputnikPro vebinārā apsprieda viltus ziņas par koronavīrusu

© SputnikРуководитель учебных программ МИА "Россия сегодня" Олег Щедров на вебинаре SputnikPro
Руководитель учебных программ МИА Россия сегодня Олег Щедров на вебинаре SputnikPro - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
SputnikPro vebināra gaitā žurnālisti no dažādām valstīm apsprieda, ko var izdarīt mediji, lai pretotos baumām un viltus ziņām par koronavīrusa pandēmiju.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. SputnikPro projekta ietvaros notika starptautisks vebinārs par viltus ziņu izplatīšanas problēmu koronavīrusa pandēmijas apstākļos. Tajā jauno žurnālistu priekšā no 14 valstīm uzstājās viens no vadošajiem treneriem praktiskās žurnālistikas jomā, Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" mācību programmu vadītājs Oļegs Ščedrovs.

"Koronavīruss apdraud mūsu veselību, taču pandēmija, līdzīgi citām postažām, nes sev līdzi arī viltus ziņu, baumu vilni, kas spēj traucēt cīņai ar slimību un nošķir cilvēkus.

SputnikPro projekta ietvaros bija interesanti tikties tiešsaistē ar žurnālistiem no dažādām valstīm, lai parunātu par to, ko mēs varam izdarīt, lai savā postenī pretotos baumām, uzstādītu barjeru to ceļā. Tas ir mūsu pienesums kopīgai cīņai," atzīmēja Ščedrovs.

Jauni profesionāļi no Brazīlijas, Indijas, Indonēzijas, Itālijas, Malaizijas, Meksikas, Serbijas, Taizemes un citām valstīm aktīvi uzdeva jautājumus par mediju lomu pandēmijas apstākļos, pieeju faktu pārbaudīšanai un pretošanos viltus ziņām.

В студии радио Sputnik - Sputnik Latvija
Radio Sputnik projekts kļuvis par New York Festival prēmijas finālistu

"Vebinārs trāpīja pašā punktā. Daudzi žurnālisti šobrīd strādā no mājām, piekļuve ticamiem informācijas avotiem ir apgrūtināta, tomēr mums ir jāturpina strādāt mūsu auditorijas labā," uzsvēra Nasedže Ruta no Ugandas avīzes New Vision.

"Oļegs Ščedrovs pastāstīja mums par bāziskām pieejām viltus ziņu atsekošanā, kas noder gan žurnālistam, gan vienkāršam lasītājam, kā arī ilustrēja savas tēzes ar interesantiem piemēriem un atbildēja uz mūsu jautājumiem. Pretošanās viltus ziņām tradicionālajos un sevišķi sociālajos medijos nav vienkāršs uzdevums. Taču apspriešana parādīja, ka ir iespējams virzīties uz priekšu, ja ir izpratne par problēmu un tās risināšanas veidiem," padalījās iespaidos Čamara Sumanpala, Interneta portāla Roar Media pārstāvis (Šrilanka).

Vebināru atbalstīja Krievijas Neatkarīgo Valstu Sadraudzības, ārzemēs dzīvojošo tautiešu lietu un starptautiskās humanitārās sadarbības federālā aģentūra ("Rossotrudņičestvo").

SputnikPro ir starptautisks projekts žurnālistiem, profila augstskolu studentiem, preses dienestu darbiniekiem, kura mērķis ir dalīšanās pieredzē ar ārzemju kolēģiem, mediju komunikāciju un žurnālistu profesionālo sakaru attīstība. Projekta ietvaros tiek organizētas Sputnik spīkeru lekcijas klātienes un neklātienes formātā, profesionālās nodarbības Sputnik galvenajā birojā Maskavā un multimediju daudzfunkcionālajos redakcijas centros ārzemēs, ārzemju žurnālistu braucieni uz Krieviju. Projekta pastāvēšanas laikā tajā piedalījušies vairāk nekā 80 valstu pārstāvji.

Sputnik ir viens no lielākajiem starptautiskajiem medijiem, kurš apvieno valstu multimediju un reģionālo Interneta portālus 33 valodās, analogo un digitālo radioapraidi krievu, angļu, franču un citās valodās vairāk nekā 90 pasaules pilsētās un Internetā.

Студия радио Sputnik в Экспофоруме на Санкт-Петербургском международном экономическом форуме 2017 - Sputnik Latvija
Guardian atvainojusies Sputnik par apsūdzībām nepatiesu ziņu izplatīšanā

Sputnik vietnes strādā 33 valodās, tostarp angļu, arābu, spāņu, itāliešu, ķīniešu, poļu, portugāļu, serbu, turku, franču un hindi. Sputnik vietnes sniedz lasītājam daudzveidīgu saturu: infografiku, fotoreportāžas, tiešo ēteru, video, interneta aptaujas. Līdztekus operatīvajām ziņām Sputnik publicē arī analītiskos materiālus un ekskluzīvas intervijas.

Sputnik informatīvo resursu auditorija sastāda vairāk nekā 60 miljonus apmeklētāju mēnesī, Sputnik China profila sekotāju skaits Weibo pārsniedz 10,5 miljonus. Divdesmit divos redakcijas centros visā pasaulē no Pekinas līdz Montevideo strādā vairāk nekā tūkstotis desmitiem tautību cilvēku. Sputnik ietilpst mediju grupā "Rossija segodņa". Galvenais Sputnik birojs atrodas Maskavā.

Ziņu lente
0