Lietuvā atrasts pagrīdes veco ļaužu pansionāts

CC0 / pxhere / Рука пожилой женщины
Рука пожилой женщины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa pandēmijas iespaidā Lietuvā sākušās pastiprinātas pārbaudes slimnīcās un veco ļaužu namos.

RĪGA, 26. aprīlis – Sputnik. Lietuvā atrasts veco ļaužu nams, kas darbojies nelegāli, vēsta Sputnik Lietuva

Nacionālā sabiedriskās veselības centra (NVSC) Viļņas departamenta direktore Rolanda Lingene preses konferencē pastāstīja, ka Priekules pilsētā Klaipēdas rajonā konstatēts nelegāls veco ļaužu pansionāts.

"Atrasti trīs aizbilstamie. Darbība veikta nelegāli. Provizoriskie dati liecina, ka higiēnas pase šādai darbībai nav pieprasīta, un NVSC speciālisti nav apmeklējuši šo iestādi," konstatēja Lingene.

Sāka administratīvā pārkāpuma izmeklēšana.

Рабочее место врача, который будет делать экспресс анализ на коронавирус - Sputnik Latvija
"Atslēgt" ģimenes ārstus un izpūst epidēmiju: ko nesīs Viņķeles iniciatīvas

Iepriekš Lietuvā izcēlās skandāls ap privātu patversmi Klaipēdā, kurā ar koronavīrusu inficējušies desmit darbinieki un gandrīz visi pacienti. Noskaidrojies, ka patversme saņēmusi atļauju tikai vienai vietai, taču tās aizbildnībā bija gandrīz 40 pacienti. Tāpat izrādījies, ka patversmē nav vienreizējās lietošanas kombinezonu, aizsargbriļļu un bahilu, taču pats galvenais – nav personāla, jo medicīnas darbinieki baidījās inficēties ar koronavīrusu.

Šajā lietā sākta pirmstiesas izmeklēšana. Domājams, veselības aprūpes iestādē bija pārkāpti epidēmiju vai infekcijas slimību apkarošanas noteikumu, vienlaikus, iespējams, tika nelikumīgi veikta ekonomiskā, komerciālā, finansiālā vai profesionālā darbība.

Klaipēdas apgabala prokuratūra jau sākusi pirmstiesas izmeklēšanu par pārkāpumiem vietējā universitātes slimnīcā, kurā radies augsts Covid-19 infekcijas risks gan personālam, gan pacientiem (slimnīcā fiksēti 68 infekcijas gadījumi). Lēmums pieņemts pēc informācijas par epidēmiju vai infekcijas slimību apkarošanas noteikumu, kā arī darbinieku drošības prasību iespējamiem pārkāpumiem un neatbilstību ieņemamajam amatam.

Starp koronavīrusa pacientiem Lietuvā ir arī vērā ņemams skaits mediķu: NVSC dati liecina, ka patlaban aptuveni 1200 medicīnas darbinieki ir izolācijā, 220 ir inficējušies. Kopā valstī it 1400 inficētie, 39 pacienti miruši.

Līdz 11.maijam Lietuvā ir spēkā karantīna. Pagājušajā nedēļā tika mīkstināti daži noteikumi uzņēmējiem ar noteikumu, ka tiek izpildītas visas sanitāri epidemioloģiskās normas un prasības.

Ziņu lente
0