Krīze var nogalināt vairāk cilvēku nekā Covid-19, uzskata Lietuvā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Psihologi uzskata, ka ekonomiskā krīze var būtiski ietekmēt pilsoņu emocionālo stāvokli. Tas var novest pie neatgriezeniskām sekām.

RĪGA, 26. aprīlis - Sputnik. Ar ekonomisko krīzi saistīto nāves gadījumu skaits galu galā pārsniegs koronavīrusa aiznesto dzīvību skaitu, preses konferencē paziņoja Viļņas universitātes Psiholoģijas institūta Suicidoloģijas pētījumu centra vadītājs Pauļus Skruibis.

Полевой госпиталь в Бергамо развернут: медики готовятся к приему пациентов - Sputnik Latvija
Lietuvā ārstus pārkvalificē cīņai pret koronavīrusu

Viņš uzskata, ka līdztekus vīrusa izplatībai un ekonomiskajai krīzei liela nozīme ir arī emocionālās veselības krīzei, vēsta Sputnik Lietuva.

Skruibis apgalvo, ka pagaidām vīrusu izdodas kontrolēt, ierosināti pasākumi ekonomiskās krīzes pārvarēšanai, tomēr pagaidām neviens nav absolūti gatavs risināt psiholoģiskās problēmas, un tas paliek nepamanīts gan sabiedrībā, gan politiskajā līmenī.

Kopā ar psihologu grupu viņš ierosināja celt psiholoģiskās palīdzības pieejamību.

"Manis minēto pašnāvību un citu gadījumu dēļ mirstība var būt augstāka nekā no Covid-19 pandēmijas. Mēs esam izdarījuši noteiktus aprēķinus, ir arī kolēģi citās valstīs, un uz tiem mēs balstāmies savos slēdzienos," atklāja Skruibis.

Jaunākie dati liecina, ka valstī inficēti jau vairāk nekā 1438 cilvēki, miruši vairāk nekā 40 pacienti.

Karantīna valstī ieviesta no 16. marta. Šonedēļ pieņemts lēmums par tās pagarināšanu līdz 11. maijam.

Ziņu lente
0