Krievijas ārlietu ministrs: virknei ES valstu neļauj vērsties pie Krievijas pēc palīdzības

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norāda, ka dažas valstis pandēmijas apstākļos cenšas "ieviest ģeopolitiku".

RĪGA, 26. aprīlis - Sputnik. Virknei Eiropas valstu, tostarp arī NATO dalībvalstīm, kas labprāt vērstos pie Krievijas pēc palīdzības sakarā ar koronavīrusa pandēmiju, neļauj to darīt "vecākie biedri", norādīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, vēsta RIA Novosti.

Pēc diplomāta domām, dažas valstis pandēmijas apstākļos cenšas "ieviest ģeopolitiku".

"Mēs visi labi zinām situāciju ap palīdzību, ko Krievija sniedz Itālijai pēc premjerministra tieša lūguma. Nevar nomierināties daži plašsaziņas līdzekļi Itālijā, cenšoties to atspoguļot teju vai kā militāru iebrukumu Ziemeļatlantijas savienības teritorijā," Lavrovs konstatēja programmā "Lielā spēle" pirmajā kanālā.

"No dažādiem avotiem mēs zinām, ka veselai virknei Eiropas, Eiropas Savienības, arī NATO valstu, kas labprāt sekotu Itālijas pieredzei un vērstos pie mums pēc zināmas palīdzības, kura mums ir labas salīdzinošās priekšrocības, vecākie biedri vienkārši neļauj to darīt," uzsvēra politiķis.

Krievija nenoraidīs nevienu palīdzības lūgumu cīņā ar koronavīrusu - Sputnik Latvija
Video
Krievija nenoraidīs nevienu palīdzības lūgumu cīņā ar koronavīrusu

Krievijas Aizsardzības ministrijas epidemiologi un radiācijas, ķīmiskās un bioloģiskās aizsardzības speciālisti sadarbībā ar itāļu karavīriem jau veikuši veco ļaužu pansionātu dezinfekciju vairāk nekā 71 apdzīvotajā vietā Lombardijā. Apstrādātas 79 ēkas un būves, iekštelpas vairāk nekā 600 tūkstošu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 110 tūkstoši kvadrātmetru ceļu ar cieto segumu.

Jaunākie dati liecina, ka koronavīrusa Covid-19 upuru skaits Itālijā sasniedzis 25 969 cilvēku, epidēmijas laikā valstī inficējušies 192 994 cilvēki, ieskaitot jau izveseļojušos un mirušos.

 

Ziņu lente
0