Ryanair neatsāks reisus ar "trako" prasību lidot ar tukšu vidējo rindu

© Sputnik / Оксана ДжаданСалон самолета аirBaltic Bombardier CS300 в аэропорту Рига
Салон самолета аirBaltic Bombardier CS300 в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasažieru apsēdināšana katra otrajā rindā, maskas, lidmašīnu dezinfekcija – šādus soļus piedāvā Eiropas Komisija aviācijas pārvadājumu atsākšanai.

RĪGA, 24. aprīlis — Sputnik. Maijā Eiropas komisija iepazīstinās ar noteikumiem pasažieru aviācijas pārvadājumu drošai atsākšanai pēc koronavīrusa pandēmijas izraisītās karantīnas beigām. To starpā ir sociālā distancēšanās lidostās un lidmašīnās, vēsta Reuters.

Tiek apspriests arī jautājums par masku obligātu nēsāšanu, lidmašīnu un lidostu dezinfekcijas kārtību, atklāja ES transporta lietu komisāre Adina Valeana.

Viņa norādīja, ka ES plans lidojumu atsākšanai varētu būt gatavs maija vidū.

A.Valeana atzīmēja, ka pagaidām ir neiespējami prognozēt, kad aviācijas nozare atsāks darbu, taču piezīmēja, ka, iespējams, sociālās distancēšanās noteikumus nāksies saglabāt līdz brīdim, kad tiks izgudrotas efektīvas zāles vai vakcīna pret koronavīrusu.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Lidosta "Rīga" plāno atlaist 500 darbiniekus

Aviopārvadātāji jau novērtējuši dažas EK iniciatīvas visai negatīvi. Piemēram, Īrijas aviokompānijas Ryanair izpilddirektors Maikls O’Līrijs paziņoja, ka cilvēku apsēdināšana lidmašīnā tā, lai starp diviem cilvēkiem būtu brīva vieta vai eja, ir "muļķīga ideja".

Viņš paskaidroja, ka Ryanair biznesa modelis paredz biežus avioreisus ar maksimālu pasažieru vietu aizpildījumu. "Mēs nevaram nopelnīt, ja vietas aizpildītas par 66%," viņš konstatēja intervijā Financial Times.

"Pat ja par to izšķirties, vidējā sēdvieta nenodrošina nekādu distancēšanos, tāpēc tā ir idiotiska ideja, kas tik un tā neko nedos," viņš skaidroja.

M. O’Līrijs piebilda, ka aviokompānija pieprasa obligātu temperatūras mērīšanu pasažieriem un masku nēsāšanu nevis apsēdināšanu katrā otrajā vietā.

Iepriekš Gaisa transporta starptautiskā asociācija paziņoja, ka jebkādi noteikumi, kuri paredz pasažieru sēdināšanu lidmašīnas salonā, ievērojot distanci, uz laiku kaitēs zemo cenu aviokompāniju biznesa modeļiem – lai izvairītos no bankrota, tās būs spiestas pacelt centas par 50%.

Ziņu lente
0