Latvija palielinās Covid-19 testēšanas apmērus, diennakts laikā tikai 9 jauni gadījumi

© Sputnik / Sergey MelkonovКарета скорой помощи прибывает в Латвийский центр инфектологии
Карета скорой помощи прибывает в Латвийский центр инфектологии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā diennakts laikā atklāti tikai deviņi jauni Covid-19 slimnieki. Tiek skatīts jautājums par iedzīvotāju grupu paplašināšanu koronavīrusa testēšanai.

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Latvijā aizritējušajā diennaktī ir atklāti deviņi jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, pārbaudīti 1304 cilvēki, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Tādējādi kopējais saslimušo skaits valstī sasniedzis 748 iedzīvotājus. Kopumā kopš vīrusa izplatības sākuma Latvijā analīzes ir nodevuši 37 972 cilvēki.

Aizritējušajā diennaktī slimnīcās nogādāti divi cilvēki, kopumā stacionāri ārstējas 43 Covid-19 pacienti, 40 no tiem slimības gaita ir vidēji smaga, trīs cilvēki ir smagā stāvoklī. Kopumā no slimnīcām ir izrakstīti 67 pacienti, kuriem tika apstiprināts koronavīruss.

Грипп насморк болезнь - Sputnik Latvija
Cīņa ar koronavīrusu palīdzējusi samazināt citu elpceļu slimību skaitu

Iepriekš Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja par iespējamo testējamo grupu saraksta paplašināšanu. Lēmums, pēc ministres teiktā, var tikt pieņemts dažu dienu laikā. Pašlaik tiek analizēts, cik liels ir šo analīžu pieprasījums tirdzniecības nozares pārstāvju, ģimenes ārstu un sociālās aprūpes centru vidū.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir gandrīz 2,5 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 171 tūkstotis cilvēku ir miruši.

Ziņu lente
0