Mediji: ASV izlūkdienests savlaicīgi brīdināja Izraēlu un NATO par koronavīrusu

© Sputnik / Miguel Сandеla / Pāriet pie mediju bankasПассажиры в медицинских масках в переходе метро Гонконга
Пассажиры в медицинских масках в переходе метро Гонконга - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
The Times of Israel vēsta, ka Izraēlas ierēdņi apsprieduši amerikāņu kolēģu sniegtās ziņas. Par slimības uzliesmojumu Uhaņā pērnā gada novembrī zinājusi arī Izraēlas Veselības ministrija, tomēr "neko nav izdarījusi".

RĪGA, 18. aprīlis — Sputnik. Pērnā gada novembrī ASV izlūkdienests informējis valdību par koronavīrusa uzliesmojumu Uhaņas pilsētā Ķīnā, stāsta The Times of Israel.

Izdevuma rīcībā esošie dati liecina, ka prezidenta Donalda Trampa administrāciju informācija nav ieinteresējusi, tomēr Vašingtona nodevusi to sabiedrotajiem NATO, kā arī Izraēlai, vēsta RIA Novosti.

Медицинские сотрудники госпиталя Красного Креста в Ухане - Sputnik Latvija
Mediji: ASV izlūkdienests jau novembrī brīdināja par koronavīrusu Uhaņā

Izraēlas ierēdņi apsprieduši amerikāņu kolēģu sniegtās ziņas. Par slimības uzliesmojumu Uhaņā pērnā gada novembrī zinājusi arī Izraēlas Veselības ministrija, tomēr "neko nav izdarījusi".

Iepriekš telekanāls ABC pastāstīja, ka ASV specdienesti jau 2019. gada rudens beigās ziņoja Baltajam namam par vīrusa izplatības draudiem. Datus par slimību Uhaņā viņi saņēma, analizējot pārtvertos datus un satelīta attēlus. Izlūkdienests atzīmēja, ka epidēmija kļūs par "katastrofālu notikumu".

Savukārt Tramps noliedza šo informāciju un nosauca to par meliem. Pēc viņa vārdiem, ABC zināja, ka kļūdās jau brīdī, "kad publicēja šo melīgo stāstu".

Koronavīrusa pandēmija

Informācija par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā kļuva zināms decembra beigās. Zinātnieki identificēja patogēnu – tas bija jauns koronavīruss.

Marta vidū Pasaules Veselības organizācija izsludināja pandēmiju. Patlaban visā pasaulē reģistrēti vairāk nekā divi miljoni slimības gadījumu, vairāk nekā 135 tūkstoši cilvēku miruši.

Sarežģītākā situācija vērojama ASV – gandrīz 650 tūkstoši inficētu, nepilni 30 tūkstoši mirušu cilvēku. Izraēlā inficēto skaits sasniedzis 12 tūkstošus, miruši 140 cilvēki.

Ziņu lente
0