Politika

Kur ir taisnīgums? Ļ.Švecova sašutusi par ministra nevēlēšanos samazināt ierēdņu skaitu

© Press.lvЛюбовь Швецова
Любовь Швецова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ierēdņu aparāts nepelna, tikai sadala un patērē: ir sociāli netaisnīgi, ja ierēdnis turpinās ēst sviestmaizi, bet nodokļus maksājošie darbinieki cietīs, uzsvēra Ļubova Švecova.

RĪGA, 18. aprīlis – Sputnik. Koronavīrusa radītā krīze neprasa valsts aparāta ierēdņu skaita un viņu atalgojuma samazināšanu, uzskata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Pēc viņa domām, ir svarīgi saglabāt valsts pārvaldes darbinieku pirktspēju šajā sarežģītajā periodā,

Saeimas deputāte no partijas "Saskaņa" Ļubova Švecova norādīja, ka Jura Pūces viedoklim nepiekrīt.

"Ja krīzes situācija ir sabiedrībā, tajā ir arī valsts aparāts – tiem, kas sēž pie nodokļu masas sadales un patēriņa, ir jāuzņemas daļu ienākumu zaudējumu, kompensējot negatīvo stāvokli kopā ar tiem iedzīvotājiem, kuri maksā nodokļus," norādīja Švecova.

Viņa atgādināja, ka Pūces uzraudzībā esošā ministrija ir atbildīga par digitālo platformu ieviešanu valsts pārvaldes pakalpojumu sniegšanai iedzīvotājiem.

"Pandēmijas radītās ekonomiskās krīzes situācijā būtu pareizi pārbaudīt visu datu bāzu un IT projektu darbību, kas paredzētas elektronisko pakalpojumu sniegšanai iedzīvotājiem. Tajās ieguldīti miljoni. Pēc tam vajadzētu samazināt ierēdņu aparātu, jo ierēdņu skaita ziņā uz vienu iedzīvotāju Latvija pārsniedz vidējo rādītāju Eiropā," atgādināja Švecova.

Министр защиты среды и регионального развития Юрис Пуце - Sputnik Latvija
Juris Pūce: mums jānotur ierēdņu pirktspēja

Ierēdņi nepelna, viņi tikai sadala un patērē, piebilda politiķe. "Tā ir sociālā netaisnība: ierēdnis ēdīs sviestmaizi, apmeklēs ārstu un frizieri, bet vienlaikus cietīs cilvēks, kurš strādāja, maksāja nodokļus, uzturēja ģimeni, nevis sēdēja uz nodokļu budžeta," konstatēja Švecova.

Latvijas valdība apstiprinājusi virkni pasākumu iedzīvotāju un biznesa atbalstam ārkārtējas situācijas režīmā, kas ieviests koronavīrusa ierobežošanai. Piemēram, dīkstāves pabalstam atvēlēti 101,79 milj. eiro, pie tam pabalsta summa mēnesī nevar pārsniegt 700 eiro. noskaidrojies, ka pabalsta saņemšanas procedūra ir ārkārtīgi apgrūtināta, vidējā pabalsta summa nepārsniedz 250 eiro, daži cilvēki saņēmuši nepilnus 5 eiro.

Ziņu lente
0