Latvijā slēgts ap 20 atpūtas vietu: "Latvijas Valsts meži" publicēja karantīnas karti

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Парке Победы в Риге цветет сакура
В Парке Победы в Риге цветет сакура - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvijas Valsts meži" publicēja karti, uz kuras ir norādītas dabas zonas, kur Latvijas iedzīvotājiem nav atļauts atpūsties.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. Koronavīrusa pandēmijas un ar to saistīto ierobežojošo pasākumu dēļ Latvijas iedzīvotājiem nākas ierobežot savas tikšanās un pastaigas iespējas. Ir aizliegts pat staigāt pie dabas, taču tik labā laikā tā vien gribas aizbraukt kaut kur pie dabas.

Лиепайский бобер моет лапки и соблюдает дистанцию - Sputnik Latvija
Atdarināšanas cienīgs piemērs: bebrs Liepājā mazgā ķepas un ievēro distanci

Un šāda iespēja ir. Tiesa, pastaigāties pie dabas var ne visur, bet gan tikai tur, kur iespējams ievērot 2 metru sociālo distanci.

"Latvijas Valsts meži" (LVM) šajā sakarā publicēja speciālu Latvijas karti, uz kuras ir atzīmētas pastaigas vietas, vēsta Mixnews.lv.

LVM pārstāvis Tomass Kotovičs pastāstīja, ka Latvijā garo brīvdienu laikā aptuveni 20 dabas atpūtas zonas nebūs pieejamas apmeklētājiem. Karte ir nepieciešama, lai Latvijas iedzīvotāji zinātu tieši, uz kurieni var aizbraukt atpūsties un paelpot svaigu gaisu, ieturot 2 metru distanci vienam no otra.

Kotovičs pastāstīja, ka tostarp slēgtas purvu laipas, jo tās ir pārāk šauras un divas ģimenes nespēs paiet garām viena otrai nepieciešamajā distancēšanās attālumā.

Bet Lielā Ķemeru tīreļa laipa ir viena no noslogotākajām mūsdienās. Tāpat noslogotas ir takas pie Gūtmaņa alas Siguldā, Kolkasrags un Kristakrūga skatu tornis pie Teiču dabas rezervāta.

Iepriekš ziņots, ka LVM 28. martā slēdza daļu tūrisma objektu valstī. Slēgto objektu vidū bija skatu torņi, Īles bunkurs un šaurās purvu laipas.

Kopumā LVM ir 400 tūrisma vietas visā Latvijā. Protams, LVM nav slēguši visas šīs vietas.

Ziņu lente
0