Francijas prezidents: Šengenas zonu varētu slēgt līdz rudenim

© REUTERS / Cugnot MathieuПрезидент Франции Эммануэль Макрон в медицинской маске
Президент Франции Эммануэль Макрон в медицинской маске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz iespēju, ka saistībā ar koronavīrusa pandēmiju Eiropa varētu saglabāt slēgtas robežas līdz septembrim.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. Slēgtā videokonferencē ar valsts arodbiedrību vadītājiem Francijas prezidents Emanuels Makrons atzīmēja, ka Šengenas zonas valstu robežas Covid-19 uzliesmojuma dēļ varētu palikt slēgtas līdz septembrim, raksta RIA Novosti, atsaucoties uz pasākuma dalībnieku.

Makrons piemēra kārtā minēja situāciju, kas šobrīd notiek ASV, kur no jaunā vīrusa saslimušo un mirušo skaits ir pārsniedzis visu pārējo valstu rādītājus, savukārt izplatības augstākais punkts vēl nav sasniegts. Savukārt Āzijā nav izslēgts atkārtots Covid-19 uzliesmojums.

Makrons brīdina par Šengenas zonas iespējamo sabrukumu koronavīrusa dēļ - Sputnik Latvija
Video
Makrons brīdina par Šengenas zonas iespējamo sabrukumu koronavīrusa dēļ

Tiek ziņots, ka pirmdien, 13. aprīlī, Makronam ir jāuzstājas ar uzrunu, kurā viņš, visticamāk, paziņos par pašizolācijas režīma pagarināšanu Francijā, kuram bija jābeidzas 15. aprīlī. Tāpat tiek gaidīts, ka tiks ieviesti jauni pasākumi vīrusa izplatības mazināšanai.

Atgādināsim, ka Eiropas Savienības ārējās robežas ir slēgtas uz 30 dienām, sākot no 17. marta. Eiropas Komisija jau ir ieteikusi pagarināt šo termiņu vismaz līdz 15. maijam.

Patlaban aizliegums tiek piemērots visiem braucieniem, kas nav neatliekami. Izbraukt drīkst vienīgi diplomāti, mediķi, pētnieki, kas pēta koronavīrusu un meklē zāles un vakcīnas pret to, kā arī ES pilsoņi un rezidenti, kuri atgriežas mājās.

Ziņu lente
0