Eksperts: SDG terminālis Latvijā ir ekonomiski neizdevīgs

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasДиректор по энергетическому направлению Института энергетики и финансов Алексей Громов
Директор по энергетическому направлению Института энергетики и финансов Алексей Громов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jauna SGD termināļa celtniecība Baltijā šodien ir ekonomiski nepamatota. Šādu projektu iespējams īstenot tikai politiskiem mērķiem, uzsvēra fonda "Enerģētikas un finanšu institūts" Enerģētikas departamenta vadītājs Aleksejs Gromovs.

RĪGA, 11. aprīlis – Sputnik. Saulkrastu domes 8. aprīlī atcēla 2016. gadā pieņemto lēmumu, ar kuru tika konceptuāli atbalstīta sašķidrinātās dabasgāzes termināļa būvniecība Skultes ostas akvatorijā. Deputāti atsaucās uz ekologu pētījumiem, kuri norāda: viss SDG dzīves cikls, ieskaitot rūpniecības objektu būvdarbus, gāzes sagatavošanu, sašķidrināšanu, glabāšanu, transportēšanu un regazifikāciju, negatīvi ietekmē apkārtējo vidi.

Порт Скулте - Sputnik Latvija
SDG terminālis Skultē zaudējis pašvaldības atbalstu, tomēr projekts tiks turpināts

"Šodien tirgū ir pārāk daudz gāzes, man šķiet, tāda situācija turpināsies vēl ilgu laiku, un tas nebūs saistīts ar koronavīrusa pandēmiju, tādu situāciju mēs vērojām arī pagājušajā un aizpagājušajā gadā. No ekonomikas viedokļa es nesaskatu lielu vajadzību būvēt vēl vienu SDG termināli Baltijā. No politiskā uzdevuma viedokļa – sameklēt alternatīvus gāzes avotus Krievijas cauruļvadu piegādēm, - iespējams," Gromovs norādīja sarunā ar Sputnik Lietuva.

Tomēr eksperts uzsvēra, ka Baltijā jau esošos SDG termināļu ekspluatācija, par kopīga lietošana būtu izdevīgāka, to jauda ir pilnīgi pietiekama, it īpaši ņemot vērā pašreizējos apstākļus.

"Patlaban visu pasaules valstu valdības raizēsies par to, kā pārvarēt koronavīrusa pandēmijas sekas, es domāju, visi globālie projekti, kas vēl bija aktuāli pagājušajā gadā, jau šodien zaudē aktualitāti, jo līdzekļus vajadzēs novirzīt citu, daudz svarīgāku uzdevumu risināšanai," secināja eksperts.

Ziņu lente
0