Bija problēmas pirms Covid-19? Palīdzība nepienāksies! Altum noraida pusi pieteikumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Attīstības aģentūra Altum jau apstiprinājusi 260 miljonu eiro piešķiršanu kompānijām, kas cietušas koronacīrusa rezultātā, taču gandrīz pusi pieteikumu nācies noraidīt.

RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. aptuveni 250 uzņēmumi jau iesnieguši pieteikumus attīstības valsts aģentūrā "Altum" aizņēmuma saņemšanai, kas ļautu papildināt apgrozījuma līdzekļus, kuru trūkums radies pandēmijas rezultātā. Izskatīti 210 pieteikumi, apstiprināta 260 miljonu piešķiršana, vēsta Latvijas radio.

"Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš norādīja, ka no visiem pieteikumiem gandrīz pusi nākas noraidīt.

"Tas atteikumu īpatsvars apstiprinātajiem ir 45% pret 55%. Iemesls šeit ir minams tas, ka dažkārt tiek mēģināts izmantot programmu tam, kam tā nav tikusi domāta.

Ja tās ir bijušas problēmas, kas jau ir, piemēram, konstatējamas uz pagājušā gada beigām, ja mēs redzam, ka, piemēram, vēršas uzņēmumi, kuri jau pagājušā gada beigās bija nonākuši grūtībās, tad, saskaņā ar tiesisko regulējumu, mēs šādu atbalstu nedrīkstam sniegt.

Otrs pakalpojumu veids ir garantijas. Mēs redzam, ka ar izsniegtajām garantijām labums tautsaimniecībai, principā tiem finansētajiem darījumiem ir uz 21 miljonu eiro. Šeit ir arī lielākas garantijas bijušas izsniegtas - līdz pieciem miljoniem.

Витрина закрытого кафе - Sputnik Latvija
Koronavīrusa krīze: vairāk nekā trešā daļa uzņēmumu Latvijā baidās no slēgšanas

Un visbeidzot "Altum" ir arī visi pārējie instrumenti. Kopš krīzes mēs esam uzskaitījuši, ka pārējo instrumentu ietekme uz tautsaimniecību ir aptuveni 33 miljoni," pastāstīja Bērziņš.

Iepriekš vēstīts, ka martā "Altum" sadarbībā ar centru SKDS organizēja aptauju uzņēmēju vidū. Tās rezultāti ļāva konstatēt nopietnas uzņēmēju bažas, ko rada koronavīrusa pandēmijas dēļ ieviesto ierobežojošo pasākumu sekas.

Ziņu lente
0