Dīvāni un krēsli par 65 tūkstošiem eiro: jaunas mēbeles prezidenta rezidencei Jūrmalā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārkārtas situācija nav šķērslis – jebkurā gadījumā var iepriecināt sevi ar jauniem krēsliem un dīvāniem. Uzņēmums, kas ieguva iespēju piegādāt mēbeles prezidenta rezidencē Jūrmalā, sola, ka tās vismaz 10 gadus kalpos kā jaunas.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Jauno mēbeļu piegāde un uzstādīšana Latvijas prezidenta Egila Levita rezidencē Jūrmalā izmaksājusi 64 615 eiro, stāsta Bb.lv, atsaucoties uz Iepirkumu uzraudzības biroju.

Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Politika
Levits izsludinājis 5 likumu grozījumus: tie ir saistīti ar ārkārtējo situāciju Latvijā

Kļuvis zināms, ka 2020. gada februārī tika izsludināts iepirkums mēbeļu iegādei un uzstādīšanai ēkā Zigfrīda Meierovica bulvārī 31, Jūrmalā, kur padomju laikos veselību uzlaboja PSKP amatpersonas. Tagad šeit ir valsts prezidenta Levita rezidence.

Iepirkumā uzvarēja uzņēmums "Rīgas krēslu fabrika", kas devusi ražotāja garantiju mēbelēm 10 gadiem. Komplektā iekļauts trīsvietīgs dīvāns, pieci krēsli un kafijas galdiņš oficiāliem pasākumiem, kā arī trīs dīvāni (trīsvietīgs, divvietīgs un stūra dīvāns), dekoratīvie spilveni, četri kafijas galdiņi, inkrustēts ēdamgalds, 20 tam piemēroti krēsli, mēbeles servēšanas piederumiem utt. – neoficiālu tikšanos gadījumiem.

Iepriekš marta beigās izcēlās nopietns skandāls par mēbelēm Rīgas pilī. Valsts nekustamo īpašumu aģentūra (VNĪA) un Prezidenta kanceleja sastrīdējās par krēsliem vienā no pils kabinetiem.

Премьер-министр Кришьянис Кариньш  - Sputnik Latvija
Kariņa valdība aizņēmās 1 miljardu eiro

Zināms, ka 2015. gadā Rīgas pilij paredzēto mēbeļu iepirkuma ietvaros prezidenta kanceleja samaksāja VNĪA par jaunu reprezentatīvu mēbeļu izgatavošanu 9 620,88 eiro. Par šo summu saskaņā ar vēsturiskajiem uzmetumiem bija plānots izgatavot krēslus Čakstes kabinetam. Prezidenta kancelejas saimniecības pārziņi norāda, ka krēslus Čakstes kabinetam pirkusi VNĪN. Kanceleja konstatēja, ka krēsli Čakstes kabinetam neder (nav piemēroti pēc izmēra) un to izvietojums neļauj izmantot telpu reprezentācijas mērķiem, tāpēc nepieņēma tos lietošanā.

Kopš 2016. gada kanceleja regulāri lūdz nomainīt krēslus pret lietošanai piemēriem. Marta beigās prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis sazinājās ar VNĪN valdes priekšsēdētāju Renāru Griškeviču un aicināja paskaidrot, kādu iemeslu dēļ krēslu izgatavošanas izdevumi ir būtiski pieauguši. VNĪN kārtējo reizi solīja laboties.

Ziņu lente
0