Vācu mediji prognozē "globalizācijas galu"

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Берлин
Города мира. Берлин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu izdevumi atzīmē, ka liels skaits uzņēmumu maina piegādes shēmas. Rezultātā tuvākajos gados sagaidāma daļēja atkāpšanās no globalizācijas.

RĪGA, 8. aprīlis - Sputnik. Gandrīz puse uzņēmumu koronavīrusa pandēmijas rezultātā mainīs savus piegādātājus, un tas novedīs pie "tās globalizācijas gala, ko mēs pazīstam". Pie tāda secinājuma nonākuši vācu avīzes Die Welt žurnālisti, ņemot vērā aptauju uzņēmumu vidū, ko konsaltinga biedrība EY organizēja visā pasaulē.

Par īpaši spilgtu piemēru izdevums uzskata aizsargmaskas. Šajā jomā gandrīz visa pasaule ir atkarīga no Ķīnas, un daudzi politiķi un ekonomisti aicina darīt visu iespējamo, lai situāciju mainītu, norāda RIA Novosti

Молочные продукты - Sputnik Latvija
Latvijas zemnieki: mums vajadzīgas atvērtas robežas eksportam

Liels skaits uzņēmumu, atzīmēja Die Welt jau maina piegādes shēmas. Runa ir ne tikai par medicīnas nozari – šī tendence vērojama gandrīz visās rūpniecības nozarēs. Rezultātā tuvākajos gados gaidāma daļēja atkapšanās no globalizācijas, kas savukārt nozīmēs inflācijas pieaugumu, uzskata raksta autori.

Lai izlīdzinātu tādu notikumu attīstības variantu, ražotājiem vajadzētu aktīvāk ieviest automatizāciju, secināja Die Welt.

Patlaban koronavīrusa pandēmija aptvērusi vairāk nekā 180 valstis. PVO informē par vairāk nekā 1,2 miljoniem Covid-19 slimnieku, kuru vidū vairāk nekā 72 tūkstoši ir miruši.

Patlaban kritiskākā situācija izveidojusies ASV, Spānijā un Itālijā. Ķīna, kur sākās koronavīrusa uzliesmojums, nesen informēja par epidēmijas beigām.

Krievijā šobrīd fiksēti 7497 infekcijas gadījumi, 494 cilvēki sekmīgi izārstējušies un no slimnīcām izrakstīti. Diemžēl 58 cilvēku dzīvības glābt nav izdevies.

Ziņu lente
0