Ārkārtējā situācija Latvijā pagarināta līdz 12. maijam

© Sputnik / Павел Львов / Pāriet pie mediju bankasВрач в маске
Врач в маске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība secinājusi, ka ārkārtējās situācijas ierobežojumi strādā – to apliecina vienmērīgais saslimušo skaita pieaugums. Tomēr Covid-19 draudi nav zuduši, tāpēc atgriezties ierastajā dzīves ritmā vēl nevar.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Saistībā ar jaunā koronavīrusa Covid-19 infekciju Latvijā noteikto ārkārtējo situāciju Ministru kabinets otrdien, 7. aprīlī, nolēma pagarināt vēl par mēnesi – līdz 12. maijam. Par to pēc valdības sēdes paziņoja premjers Krišjānis Kariņš, vēsta Lsm.lv.

Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā, valdība pirms mēneša izsludināja ārkārtējo situāciju līdz 14. aprīlim, nosakot virkni ierobežojumu un aizliegumu. Tagad ārkārtējā situācija Latvijā pagarināta līdz 12. maijam. Šāds lēmums pieņemts pēc konsultācijām ar epidemiologiem, atklāja premjers.

Valdība secinājusi, ka ārkārtējās situācijas ierobežojumi strādāto apliecina vienmērīgais saslimušo skaita pieaugums. Tomēr Covid-19 draudi nav zuduši, tāpēc atgriezties ierastajā dzīves ritmā vēl nevar.

"Ja mēs turpināsim šādā veidā ievērot noteikumus, mēs pārvarēsim šo vīrusa izplatību Latvijā, un mēs ātrāk varēsim atgriezties pie tā, ko varētu saukt par normālāku dzīvi un ikdienu. Tātad ievērojot visu, mēs ātrāk tiksim tam visam cauri," teica premjers.

"Tas nozīmē, ka mēs nepastiprinām ierobežojumus, bet arī tos nemīkstinām. Es aicinu arī tuvojošajās Lieldienās atcerēties, ka nekur atslābt vēl nevaram. Turēsim divu metru attālumu no citiem cilvēkiem un nepulcēsimies ārpus mājām vairāk nekā divi cilvēki reizē," piezīmēja politiķis. 

Arī veselības ministre Ilze Viņķeļe norādīja, ka Latvijā līdz 12. maijam ir spēkā visi valdības iepriekš noteiktie ierobežojumi, tostarp attiecībā uz sociālo distancēšanos.

Сотрудница больницы - Sputnik Latvija
Pasaulei trūkst sešu miljonu medmāsu

Vēl vismaz divus 14 dienu ciklus ir jānovēro Covid-19 attīstība un izplatība Latvijā, teica ministre, uzsverot – lai arī jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi samazinās, tomēr iemesla priekam nav. 

"Pieticīgā latviešu piesardzība, ka vēl par agru priecāties, šoreiz ir īsti vietā, jo patiesi vīrusa daba vēl nav līdz galam izpētīta, tāpēc aicinu nesapriecāties. Mums priekšā ir Lieldienu brīvdienas, kas kārdinās pa māju nonīkušos jauniešus, bet es ļoti lūdzu apzināties, ka šī varētu būt viņu izšķiršanās, vai mums izdodas ar vīrusu tikt galā, vai ierobežojumi jāpagarina nezināmi īsu laiku.

Es ceru, ka esam pusceļā šajā grūtajā ceļā un varēsim izpriecāties Jāņos, bet pagaidām pieturēsimies pie formulas: mājas, ziepes, divi metri," skaidroja ministre.

Par ārkārtējās situācijas pagarināšanu varas partiju pārstāvji vienojās  sadarbības padomes sēdē jau  pirmdien.

Ziņu lente
0