Latvijā atklāti 9 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi: nav pamata pastiprināt karantīnu

© Sputnik / Sergey MelkonovЗнак "Биоугроза" в Латвийском центре инфектологии
Знак Биоугроза в Латвийском центре инфектологии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizritējušajā nedēļā Latvijā gandrīz dubultojies ar Covid-19 saslimušo skaits vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem, taču visvairāk saslimušo ir vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem.

RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Latvijā apstiprināti deviņi jauni koronavīrusa Covid-19 inficēšanās gadījumi. Tādējādi, patlaban inficēto skaits sastāda 542 cilvēkus, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Stacionāros ārstējas 44 cilvēki, no tiem 39 cilvēkiem ir vidēji smagi simptomi, pieci atrodas smagā stāvoklī.

Aizritējušajā diennaktī analīzes nodeva 773 cilvēki ar aizdomām par Covid-19, savukārt kopumā pārbaudīti 21 453 cilvēki.

Iepriekš SPKC Risku analīzes un infekcijas slimību profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs LTV ēterā paziņoja, ka esošie sociālās distancēšanās pasākumi nes savus augļus, Covid-19 saslimstība mazinās, tādēļ patlaban no epidemioloģiskā viedokļa nav pazīmju par labu karantīnas pastiprināšanai. Viņaprāt, nevajag arī slēgt vairāk objektu un uzņēmumu.

Всемирная организация здравоохранения - Sputnik Latvija
Inficētie pamostas ar briesmīgu pašsajūtu: PVO nosauca pirmo Covid-19 simptomu

Taču speciālists kārtējo reizi atgādināja, ka fiziska distancēšanās spēlē izšķirošu lomu slimības profilaksē.

Pēc Perevoščikova sacītā, daudz ir atkarīgs no veselības aprūpes sistēmas un darbībām slimnīcās. Situācijas attīstība lielā mērā ir atkarīga no tā, cik pasargāti būs medicīnas darbinieki un pacienti.

Epidemiologs piebilda, ka no citām ES valstīm, kur jau kādu laiku darbojas karantīnas pasākumi, tiek saņemta iedrošinoša informācija par epidēmijas stabilizāciju. Saslimstība pieaug, taču ne tik stipri, kā iepriekšējās nedēļās.

Taču tagad, kad ir samazinājies saslimušo skaits no ārzemēm atgriezušos cilvēku vidū, Latvijā arvien vairāk vērojama saslimšanas transmisija iekšzemē, nobeigumā sacīja Perevoščikovs.

Ziņu lente
0