Maznodrošināto ģimeņu bērniem ēdienu dot tikai uz rokām: Šuplinska aizliedza kartiņas

© Sputnik / Sergey MelkonovШкольная столовая
Школьная столовая - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš izskatīs Daugavpils mēra Andreja Elksniņa un izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas strīdu saistībā ar skolēnu ēdiena kartiņām.

RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš lūdz Latvijas premjerministru Krišjāni Kariņu atcelt izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas aizliegumu izmantot valsts piešķirtos līdzekļus maznodrošināto ģimeņu bērnu pusdienām, lai iegādātos pārtikas kartiņas vai dāvanu talonus tiem pašiem bērniem.

Elksniņš prezentēja jaunos Daugavpils pilsētas domes saistošos noteikumus ārkārtējās situācijas periodam valstī. Mērs piedāvāja ieviest pabalstus ēdiena (dāvanu) kartes veidā visiem bērnudārzu, skolu audzēkņiem un profesionālo skolu klātienes studentiem. Papildu atbalsts tiks sniegts arī iedzīvotājiem, kas ir zaudējuši darbu vai atrodas neapmaksātā atvaļinājumā, vientuļajiem pensionāriem un invalīdiem ar minimālu ienākumu līmeni.

Taču, kā Elksniņš stāsta savā Facebook lapā, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska aizliedza izmantot valsts piešķirtos līdzekļu maznodrošināto ģimeņu bērnu pusdienām, lai iegādātos ēdiena kartiņas tiem pašiem bērniem.

"Izglītības un zinātnes ministrija, kuru vada mums visiem pazīstamā I.Šuplinska, AIZLIEDZA naudu, kuru valsts pārskaita bērnu no maznodrošinātajām ģimenēm ēdināšanai, izmantot pārtikas kartiņu vai dāvanu karšu iegādei šiem bērniem. Bērniem no maznodrošinātajām ģimenēm tikai siltas pusdienas no rokas rokā! Kaut kāds murgs… Mediķi aicina pēc iespējas mazāk kontaktēties ar ārpasauli, bet valdības skatījumā tas nez kāpēc neattiecas uz nabadzīgām ģimenēm. Acīmredzot valdošie uzskata, ka viņiem ir labāka imunitāte. Kā lai šādā situācijā nodrošina vienādu attieksmi pret visiem bērniem?! Turpināt vienus ēdināt gluži vai uz ielas, bet citiem dāvanu kartes vai naudu uz kontu?!" uzrakstīja Elksniņš.

Viņš uzsvēra, ka Daugavpils, līdzīgi citām Latvijas lielākajām pilsētām, nevar piekrist šādai pieejai.

"Es sagatavoju un nosūtīju Latvijas ministru prezidentam lūgumu būt godīgiem pret visiem bērniem neskatoties uz viņu materiālo stāvokli! Šodien piedāvāju visiem Domes deputātiem apstiprināt GODĪGUS noteikumus, kas neaizskars nevienu mūsu pilsētas iedzīvotāju! Ja valdošie ar šo nevienlīdzību vēlas mūs uzpirkt, tam mēs nepiekritīsim un mēs varam atļauties un mums ir pienākums būt godīgiem ieviešot visiem VIENĀDU sociālā atbalsta sistēmu!" nobeigumā sacīja mērs.

Ziņu lente
0